46-годишен служител в следствения арест в Разград изпадна в мозъчна

...
46-годишен служител в следствения арест в Разград изпадна в мозъчна
Коментари Харесай

Бой пред дискотека: Баща на три деца изпадна в мозъчна смърт

46-годишен чиновник в следствения арест в Разград изпадна в мозъчна гибел след сборичкване пред нощен клуб в град Попово. Инцидентът е от събота против неделя. Мъжът е татко на три деца. Близките му настояват, че е пребит от охранители на заведението, отказали да го пуснат поради непристоен външен тип.

Гален Минчев и Здравко Здравков вземат решение да посетят нощен клуб в град Попово към два часа през нощта. 46-годишният Гален е надзорник в разградския следствен арест. Само той получава отхвърли да бъде пуснат в клуба, твърди неговият другар. „ Стана проблем, че моят другар е с спортен екип. Голям проблем стана. Мен с дънки ме пускат, а него с спортен екип – не. Изкараха ни отвън заведението, Гален го хвърлиха на страна. Единият от защитата ме удари с гумена палка. Казах, че Гален е служител на реда, с цел да го оставят и викам: „ Той е служител на реда, оставете го ”. Дойдоха служителите на реда и завариха защитата върху Гален ”, спомня си Здравко Здравков, който е другар на потърпевшия мъж.

Двамата мъже отиват в полицията, с цел да дадат показания и се прибират. Съпругата на надзирателя го посреща, виждайки рани по лицето му. „ Отиде до банята и се свлече. Дойде приятелят му, вдигнахме го и сподели, че доста го боли ръката ”, споделя Христина Димитрова. След няколко часа сън Гален Минчев стартира да споделя на брачната половинка си за случая с него през нощта. „ Започна да заваля. Изкриви му се устата, лявата страна не може да движи и звъннахме на Бърза помощ. Те споделиха, че е направил исхемичен инсулт ”, добавя дамата на Гален пред Нова.

Мъжът е признат в търговищката болница. Ден по-късно се утежнява и го местят в реанимация, където по изключение е позволено да бъде посетен от брачната половинка си. „ Видях го, питах го по какъв начин е. Каза, че го боли главата и дясната ръка. Той сподели, че е надута и очевидно са му счупили ръката, тъй като са го блъснали с бухалка ”, сподели още Христина Димитрова.

Управителят на нощния клуб не е бил на работа в нощта на случая, само че има своя версия за случилото се. „ Влезли мъртво пияни тези лица, направена им е забележка за непристойно облекло - с спортен екип, омазан целия. Като див селяндур. И са ги извели защитата и там е пристигнала полиция ”, сподели Веселин Василев.

Служителите в клуба не знаят да е имало сборичкване. „ Те бяха нападателни, парадираха със служебно състояние. Ние сме служители на реда и за какво няма да ни пуснете? Момчетата ги изпратиха учтиво и им пожелаха лека вечер и видях, че те започваха да псуват и наскърбяват лицата ”, сподеи Славея Георгиева, която работи в заведението.

Записи от охранителните камери щели да бъдат конфискувани, само че и на тях не се виждало сборичкване, съгласно управата на клуба. От охранителната компания потвърдиха, че е имало сдърпване и неутрализиране на надзирателя по време на извеждането му от клуба. Казват още, че точно той първи почнал с експанзията. Камен Несторов е съсобственик на охранителната компания, която обслужва дискотеката. Той отхвърля да са употребявани помощни средства при обезвреждането на Гален. „ Чух, че са употребени бухалки, палки. Тези неща не са били употребявани при нас ”, разяснява той.

От Районна прокуратура обясниха, че има досъдебно произвеждане за нанасяне на междинна телесна щета. Най-вероятно надзорът ще поеме Окръжна прокуратура, защото преди ден положението на мъжа е станало сериозно. „ Казаха, че е изпаднал в мозъчна гибел. Няма шансове, мозъкът е спрял да действа и той си е умрял ”, споделя брачната половинка му. Гален Минчев е татко на три деца. Близките му ще би трябвало да решат, дали и по кое време да бъде изключено командното дишане.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР