46 души, за които се смята, че са мигранти, бяха

...
46 души, за които се смята, че са мигранти, бяха
Коментари Харесай

Откриха 46 мъртви мигранти в изоставен камион в щата Тексас

46 души, за които се счита, че са мигранти, бяха открити мъртви в зарязан камион в покрайнините на Сан Антонио, Тексас, оповестява Би Би Си.

Служител на пожарната сподели, че 16 души, в това число четири деца, също са били откарани в болница. Оцелелите страдаха от топлинен удар и топлинно безсилие.

Сан Антонио, който е на 250 км от границата сред Съединени американски щати и Мексико , е главен директен маршрут за контрабандистите на хора.

Трафикантите на хора постоянно употребяват камиони за превозване на мигранти без документи, откакто ги срещат в отдалечени региони, откакто съумеят да преминат в Съединените щати.

" Те имаха фамилии и евентуално се опитваха да намерят по-добър живот ", сподели кметът на Сан Антонио Рон Ниренберг. " Това не е нищо друго с изключение на ужасяваща човешка покруса. "

Първоначално екипите за незабавна помощ дойдоха на мястото към 18:00 локално време (23:00 GMT), откакто дадоха отговор на известията за мъртво тяло, сподели пред кореспонденти шефът на пожарната в Сан Антонио Чарлз Худ. " Не би трябвало да отваряме камион и да виждаме купища тела там. Никой от нас не идва на работа, представяйки си това ", добави той.

Той добави, че транспортното средство, което е било изоставено от лидера, е без работещ климатик и вътре в него няма питейна вода .

Според локалния ефирен канал KSAT транспортното средство е намерено до железопътните линии в югозападната част на Сан Антонио.

Говорейки на същата конференция, шефът на полицията на Сан Антонио Уилям Макманъс сподели, че следствието е било предадено на федерални сътрудници в понеделник вечерта. Той добави, че трима души са арестувани в ареста.

Външният министър на Мексико Марсело Ебрард съобщи, че двама гватемалци са измежду откараните в болница. Националността на останалите жертви не е ясна.

Републиканският губернатор на Тексас Грег Абът упрекна американския президент Джо Байдън за гибелта, описвайки ги като " резултат от неговата смъртоносна политика на отворени граници ".

Бето О`Рурк, претендентът на демократите, който се бори против господин Абът, сподели, че отчетите са опустошителни и прикани за незабавни дейности за " демонтиране на кръговете за контрабанда на хора и тяхното подмяна с разширени пътища за легална миграция ".

Имиграцията е противоречив политически въпрос в Съединените щати, където предходната година бяха арестувани рекорден брой мигранти без документи, преминаващи в страната от Мексико - доста от тях пътуваха по извънредно рискови и рискови направления.

Климатът на Сан Антонио е парещ през летните месеци, като температурите там доближават 39,4 градуса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР