46 бебета, от които 30 момчета и 16 момичета, проплакаха

...
46 бебета, от които 30 момчета и 16 момичета, проплакаха
Коментари Харесай

Все повече пациентки избират да родят в „УМБАЛ-Пловдив“

46 бебета, от които 30 момчета и 16 девойки, проплакаха в АГ отделението на „ УМБАЛ-Пловдив “ от началото на 2022 година Децата са с 15 повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Първата двойка близнаци са родени на 5 януари – момче и момиче, заченати по натурален метод.

Екипът на отделението съблюдава традицията на Бабинден – бременната Лина изми ръцете на доайена в отделението доктор Венцислав Демирев. На него се падна достойнството и да разчупи питата. Той по този начин майсторски се оправи, че я раздели съвсем на половина, само че въпреки всичко „ мъжката “ част на погачата се оказа малко по-голяма. Предсказанието, че през 2022 година ще се раждат повече момчета се сбъдна незабавно – на Бабинден проплакаха 2, а до няколко дни се чака да роди второто си момченце и Лина.



Заради вълната от Омикрон празникът се организира в стеснен кръг и при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Петмесечният Андрей и 2-годишната София бяха измежду гостите. Те придружаваха майките си, които са част от екипа на отделението. Зам.-директорът доктор Валерия Петрова и с основната сестра на болничното заведение Елена Симеонова благодариха на екипа от името на управлението за всеотдайния труд, а по-късно пожелаха на всички здраве и доста благополучие.

Съветът на шефовете награди доктор Венцислав Демирев и акушерка Милена Марудова от АГ отделението и доктор Милена Сребрева и здравна сестра Руска Цинцарова от Неонатология тази година послучай 21 януари – Деня на родилната помощ.

В специфичен приветствен адрес изпълнителният шеф доктор Динчо Генев благодари на сътрудниците си за тяхната отдаденост към най-благородната човешка идея – раждането на нов живот. Той им пожела здраве и сили, с цел да продължат да извършват задачата си, а бебешки рев да огласява отделението през цялата година.



Д-р Димитър Йончев, шеф на АГ отделението уточни, че през 2021 година ражданията са почнали да се усилват през втората половина на годината. В отделението са проплакали 743 бебета, от които 4 двойки близнаци. Той означи, че с помощта на напъните на екипа децата, родени по натурален път са 432, а след секцио – 311. Все повече родилки избират естественото раждане, което акушер-гинеколозите и акушерките им предлагат.

В АГ отделението са направени 120 гинекологични интервенции, от тях 45 са ендоскопски, осведомиха от лечебното заведение.

Очаква се доста скоро то да бъде оборудвано с нов ултразвук и с инсталация за лабораторни проучвания за по-прецизна диагностика.

От лечебното заведение припомниха, че всеки вторник след авансово записване доктор Йончев организира безвъзмездни прегледи от 12 ч. за пациентките.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР