4591 младежи са подали заявление, че желаят да се явят

...
4591 младежи са подали заявление, че желаят да се явят
Коментари Харесай

Над 4500 ученици се явяват на поправителна матура

4591 младежи са подали заявление, че желаят да се явят на държавен зрелостен изпит по български език и литература на сесия август-септември 2018 година В това число влизат хора, които не са съумели да положат сполучливо изпитите си както през месец май, по този начин и през минали години.

Изпитът по български език и литература ще се организира на 28 август и ще се състои от три модула. Зрелостниците ще получават изпитния вид на три елементи. Върху първия модул те ще могат да работят 1 астрономически час, след което ще запечатват в плик листа с отговори и ще го предават на комисията. След приключването на избраното време ще получават втория модул, върху който може да работят също 1 час. За третия модул ще имат разполагаем 2 астрономически часа.

За втория наложителен зрелостен изпит по предмет по желание заявки са подали 3905 зрелостници. Най-много от тях – 1612 младежи, са предпочели биологията, 1373 – географията, 471 – филoсифския цикъл, а 272 – британския език.  На история и цивилизация са поискали да се явят 96 младежи, а на математика - 37.

Втората матура ще се организира на 29 август. Изпитът също е на модули, само че друг брой и с друга дълготрайност.

За третия държавен зрелостен изпит по избор заявки са подали 11 зрелостници, 5 от които са избрали да се явят на изпит по биология и здравно обучение. Изпитите по избор ще се проведат в интервала сред 30 август и 5 септември по авансово одобрен график.

На държавен изпит по доктрина на специалността и специалността за придобиване степен на професионална подготовка са избрали да се явят 977 младежи.

Колко и кои зрелостници ще бъдат позволени до държавни зрелостни изпити ще бъде ясно на 23 август, а служебните бележки те ще могат да получат на 24 август.

Резултатите от матурите от сесия август-септември ще бъдат оповестени до 10 септември 2018 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР