452 са сигналите за произшествия за вчерашния ден, 320 бяха

...
452 са сигналите за произшествия за вчерашния ден, 320 бяха
Коментари Харесай

Николов: 452 са сигналите за произшествия за вчерашния ден

452 са сигналите за катастрофи за вчерашния ден, 320 бяха пожарите, 121 - избавителни действия. По отношение на мощния вятър най-тежко беше в Монтана, по-късно в София, където на първо място паднали дървета, клони и предмети провокираха тежка обстановка. Вятърът и искрите от паднали проводници провокираха голям брой пожари, в това число и горски.

Това сподели шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ по Нова телевизия във връзка вчерашния мощен вятър, който нанесе на доста места провали.

„ В Благоевградска област имаше доста тежка конюнктура, обвързвана с десетки пожари в сухи треви, стърнища, а за жалост и в горския фонд. Най-притеснителното беше известието за разразил се горски пожар на територията на Кресна близо пожара, който знаете предходната година какви проблеми сътвори “, разяснява Николов.

В промишлената зона на Сливен - ТЕЦ-Сливен и цех „ Динамо “ се концентрираха сякаш най-вече от нашите старания. Там в двата обекта към момента не престават гасителните дейности, посочи той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР