450 учители и ученици от 25 училища се включиха в

...
450 учители и ученици от 25 училища се включиха в
Коментари Харесай

450 учители и ученици се включиха във форум, организиран от Министерство на образованието и науката

450 учители и възпитаници от 25 учебни заведения се включиха в районен конгрес „ Аз, ти и другите и непознатото в познатото – нововъведенията за позитивната смяна в образованието ” .

Домакин на събитието, което се организира в границите на Национална стратегия „ Иновации в деяние “, е ОУ „ Никола Йонков Вапцаров “ в Разград . Във форума участваха учебни заведения и представители на академичната общественост от областите Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Плевен и Враца . 11 от учебните заведения, които представяха новаторски практики, са от Разград.

В рамките на форума се споделяха практики в четири тематични посоки: Дигитално предприемачество и STEM – творчество, учебна медиация – учебно ходатайство и подкрепяща среда в случаи на спорове сред възпитаници, учители, родители, новаторски просветителни технологии и запаси и интеркултурното обучение – обичаи, ценностни системи и показа за света .

Учениците участваха в работилници, свързани с традициите в Лудогорието и нововъведението на учебното заведение хазаин, която оказва помощ на децата да учат забележителностите на този край, употребявайки опциите на цифрова платформа . Учениците се връщат обратно във времето – от античните римляни до самобитните капанци, техните традиции и занаят . Домакините включиха гостите в разработване на шевици, плетки и иглонабиване на вълна.

Официални посетители на събитието са държавни специалисти от МОН , началници и специалисти от Регионалните ръководства на образованието, както и представители на локалната и централната влас т.

Целта на Регионалния конгрес е посредством мултиплициране на положителните иновационни практики , шерване на резултати и генериране на нови хрумвания и артикули да продължи съдействието сред основаните на предходния Регионален форум-Велико Търново-2023 , тематични общности на новаторските учебните заведения от Северен централен район.

Трябва ли учителите да имат по-голяма роля във възпитанието на децата?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР