450 ученици се върнаха днес в класните стаи на ОУ

...
450 ученици се върнаха днес в класните стаи на ОУ
Коментари Харесай

450 деца се върнаха в класните стаи на ОУ „Душо Хаджидеков“

450 възпитаници се върнаха през днешния ден в класните стаи на ОУ „ Душо Хаджидеков “, откакто изгорелият на 1 септември т.г. покрив беше ремонтиран.

Огнеборци от пловдивската пожарна посрещнаха децата. Малчуганите благодариха на пожарникарите с хартиени сърчица, а преподаватели с торта с надпис „ Благодарим ви! “.

Покривът на школото беше ремонтиран в незабавен порядък от Община Пловдив в границите на месец. С близо 470 хиляди лева компанията реализатор подмени и импрегнира цялата дървена структура от близо 700 кв. м. Положена е хидро- и топлоизолация, инсталирани са нови улуци и дейна мълниезащита. Също по този начин са измазани таваните на всички стаи на втория етаж.

„ Фирмата беше почистила едрите боклуци, само че през уикенда родители и възпитаници помогнаха в почистването на по-дребните неща като сажди. Направихме и тест на електрическата мрежа. Към днешна дата всичко е наред и децата са щастливи. Дойдоха на учебно заведение с думите „ У дома си е най-хубаво “, разяснява шефът на ОУ „ Душо Хаджидеков “ Грозденка Николова.

Тя насочи специфични благодарности към Община Пловдив, без чиято бърза реакция не биха могли да се оправят.

По време на ремонтните действия учениците от
Всичко за Вашата сватба
3., 4. и 5. клас, които са общо 9 паралелки, бяха преместени във втората постройка на учебното заведение на ул. „ Антон Папазов “ №18, кв. „ Съдийски “ (бившето ОУ „ Георги Бенковски “). Останалите 8 паралелки от 6. и 7. клас започнаха образователната година в СУ „ Климент Охридски “ на бул. „ Васил Априлов “ 5. Децата от през днешния ден ще учат в учебното заведение си на две смени.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg