450 000 българи са останали, за да почиват у нас

...
450 000 българи са останали, за да почиват у нас
Коментари Харесай

30% ръст на записванията на немски туристи за лятна почивка у нас

450 000 българи са останали, с цел да почиват у нас през предходната година, което значи, че имаме първокласен туристически артикул. Това съобщи във Варна по време на конгрес, отдаден на 60-годишнината на Колежа по туризъм, министърът на туризма Илин Димитров.

Той осведоми, че продължава назначението на туристически аташета, които да работят за България на другите пазари. Продължават и дейните срещи с представители на бизнеса в разнообразни страни.

В момента в България има туристически аташета в Полша, Германия, следва да изпратим в Турция, заяви Димитров. " Планирам във втория мандат да изпратим такива в Румъния и Обединеното кралство. Туристическото аташе в Полша беше влезнало в класацията топ 100 авторитетни фигури в туризма ", акцентира отрасловият министър.

По думите му,  с 30 % са се нараснали записванията на немски туристи за лятна отмора в България , по данни на огромните туроператори.

 istock istock
" Със сигурност няма да стигнем равнищата от 2019 година, защото спадът е два пъти и половина, близо три, само че това е стъпка в вярната посока. Много е значим методът, по който популяризираме. Записванията вървят добре, туризмът стои устойчиво.  Зимният ни сезон е извънредно натоварен, сега - февруари месец, съвсем няма места.  Искрено се надявам да има по-дълго време сняг и сезонът да се удължи във времето ", добави Илин Димитров.

За изплащанията на парите на хотелиерите, подслонили бежанци от Украйна, министърът заяви, че е упълномощил крайна проверка, с цел да се види дали няма пропуснати. Дали програмата ще бъде удължена зависи от Националния действен щаб, акцентира Димитров.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР