45 училища и детски градини в столицата се ремонтират това

...
45 училища и детски градини в столицата се ремонтират това
Коментари Харесай

Само едно столично училище започна учебната година с ремонт

45 учебни заведения и детски градини в столицата се ремонтират това лято . Очакваме единствено в 2 детски градини и в 1 учебно заведение да не може да бъде открита образователната година. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след инспекцията на строителните работи на разширението на Първа британска гимназия и 112 Основно учебно заведение.

В регион " Младост " има закъснение в някои от обектите , сподели Фандъкова. По думите й договорите са подписани късно.

" Тази година влагаме в съществени поправки и строителство близо 21 млн.лв. От тях малко под 10 млн. са за съществени поправки, а близо 11 млн. за строителство ", добави Фандъкова.

Училището, в което образователната година ще стартира с ремост, е 44-то в регион " Подуяне ", където тече огромна реорганизация .

За да не се изгубят средствата от националния фонд се е взело решение ремонтните действия да продължат. Има основана организация децата да бъдат пренасочени в друго учебно заведение, увери столичният кмет. Подобна е обстановката и в детска градина в регион " Люлин ", където също се прави цялостна реорганизация.

Ремонтите и в други учебни заведения и детски градини не престават след 15 септември, само че те няма да пречат на образователния развой, съобщи още Фандъкова.

Три учебни заведения в София към момента нямат физкултурни салони.

" С проектобюджета за идната година продължаваме с вложенията за физкултурните салони. Включено е 37-мо учебно заведение в Люлин. През 2019-2020г. в проектобюджетите по проект сме заложили и физкултурните салони в с. Мрамор и Негован ", сподели зам.-кметът Ирина Савина.

По отношение на разширението на Първа британска гимназия и 112 ОУ, Фандъкова изясни, че сега се извършва първият стадий от разширението на постройката. Очаква се доникъде на есента да бъде построена главната структура, с цел да може през зимата да се работи и да се довършват дейностите, добави Фандъкова. Тя увери, че за 6 май обектът ще е приключен и за другата образователна година двете учебни заведения ще се снабдят с 16 нови класни стаи.

Вторият стадий, който ще стартира незабавно откакто завърши първият стадий, включва уголемение на друга част от постройката със строителство на нов физкултурен салон и още класни стаи и кабинети. " На процедура след завършването на втория стадий ще удвоим потенциала на постройката на двете учебни заведения ", посочи Фандъкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР