45-то НС си отива безславно, без да е изпълнило нито

...
45-то НС си отива безславно, без да е изпълнило нито
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Без ГЕРБ не може да се състави правителство

45-то Народно събрание си отива безславно, без да е изпълнило нито една от поръчките към обществото. В рамките на този парламент бе изменен Изборният кодекс, като задачата е да се даде властта в ръцете на президента. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в предаването „ Карай напряко “ по Нова телевизия.

" Ние сме единствените, които предложиха състав на Министерски съвет. Опитахме се да водим разговор, само че ни беше отказано. Проблемите в всекидневието на българите стоят, само че те за жалост не бяха в дневния ред на депутатите. Ние не водиме война с никого. Защо да водиме война с Румен Радев, откакто сме представители на другите управляващи? ", разяснява тя.

Атанасова съобщи, че не се плашат от проверка на ръководството. „ Преживели сме го и преди по време на предходното служебно държавно управление. Очаквам да се изнасят документи от кабинетите на министрите “, разкри тя.

" Видя се, че ГЕРБ е първа политическа мощ. Без ГЕРБ не може да се сформира държавно управление. Отказването на диалози с нас е Очаквам отново да има кална и мръсна акция. Очаквам да се размахват документи. Някой да си търси оправдание зад комисия, която нито има време, нито ѝ е мястото, нито е съответна с всекидневието на хората. Не знам, за какво президентът ни приканва да актуализираме бюджета, откакто една година ни приканва да се махнем от ръководството, тъй като сме били нездравословни. Протестните партии не изкараха повече от 8 дни. Министерски съвет е виновен към обществото и страната, по тази причина продължаваме със обществените стратегии ", заключи Атанасова.

Тя разяснява и измененията в изборното законодателство. „ Притесняват ни няколко неща – това е тотално несъответстващо изборно законодателство, написано за една нощ. Без да се води обществен спор, без да се търси уместност на нормите. Той съдържа редица несъгласия. Трябва да бъдат обезпечени машини за изборните секции с над 300 гласоподаватели. Никой, обаче не споделя по какъв начин ще стане това и по какъв начин тези машини ще бъдат доставени в чужбина. Ако това не се случи секциите ще бъдат снабдени с бюлетини, макар, че законът не го разрешава. Кой ще охранява машините, кой ще ги доставя, кой ще ги обезпечи механически?, питат се от ГЕРБ.

По думите ѝ текстовете са противоконституционни. " Новите варвари, газещи разпоредбите, вкараха освен ЦИК, само че и българските жители. Може би президентът е склонен с това, откакто обнародва измененията. Президентът е определен при изборни правила по времето на ГЕРБ. Ще се съобразим с вота. Всички желаеме да се проведат почтени избори, които не зависят от един програмен продукт ", притеснява се ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

ГЕРБ е една от дребното политически партии, които имаше подготвен проект за ръководство на България. Морето ще остане за следващата година, по-важни са гласоподавателите ни, показа Десислава Атанасова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР