45% от тестовете за дрога на пътя са дали фалшив

...
45% от тестовете за дрога на пътя са дали фалшив
Коментари Харесай

45% от тестовете за дрога на пътя са дали фалшив резултат

45% от тестванията за дрога на пътя са дали подправен резултат. Това демонстрира изчерпателно проучване на Националнияфокусен център, показано извънредно по NOVA. Тообхваща 2021 година, когато на пътя са открити 3000 водачи, използвали дрога.

„ Общо несъответствието е 45% за двата теста. По-голямо е то във връзка с „ Дрегер 3000 ”, където е 58.6%, до момента в който при „ Дрегер 5000 ” е по-малко - 37% ”, разяснява Александър Панайотов от Националния фокусен център.

Проучването на Националния фокусен център не стопира дотук. То наблюдава и резултатите от урината,където опиатът се задържа най-дълго. Там резултатът също е неочакван.

„ Оказва се, че 23% от пробите, които на пътя са позитивни, а от лабораторно проучване са негативни, съответстват с първото проучване - на пътя ”, посочи Панайотов.

За коментар NOVA потърси Министерство на вътрешните работи. Оттам обявиха, че по-неточният „ Дрегер 3000 ” към този момент не се употребява. Изваден е от приложимост предходната година, точно поради значителните несъответствия в резултатите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР