45% от българите се притесняват, че изкуственият интелект ще причини

...
45% от българите се притесняват, че изкуственият интелект ще причини
Коментари Харесай

Само 4% от българите смятат, че изкуственият интелект ще създаде работни места, 45% - ще закрие

45% от българите се тормозят, че изкуственият разсъдък ще аргументи загуба на работни места, 4% - че ще сътвори нови такива, а 37% - че може да размени човешкия труд в сферата, в която те са ангажирани. Най-слабо е терзанието измежду хората до 30 година

Това сочат данни от проучване на организация " Тренд ", извършено по поръчка на " 24 часа " посредством 1008 ефикасни изявленията с пълнолетни респонденти 18 от страната в интервала 10 -16 юни 2023 година

Според близо една пета от запитаните изкуственият разсъдък основава заплаха за хората и би трябвало да бъде неразрешен.

63% от българските жители настояват, че знаят какво съставлява изкуственият разсъдък. Всеки 4 от 10 души имат негативно отношение към потреблението му. С най-позитивна настройка са младежите, а с увеличението на възрастта броят на негативните отговори се усилва.
 Снимка 625708
Източник: Тренд

Около две трети от респондентите не се интересуват от вести и изявления, свързани с изкуствен интелект.

Като най-приемливо българите одобряват потреблението на изкуствен интелект в прът центровете и в софтуерния бранш, а най-голямо е недоверието към използването му за ръководство на транспортни средства и в медицината. Повечето запитани не биха се доверили на приложението на изкуствен интелект и в образованието, финансовите услуги, счетоводството и публицистиката.
 Снимка 625707
Източник: Тренд

Само 8% от респондентите са съгласни изкуственият разсъдък да бъде оставен да се развива свободно, тъй като чакат да бъде от помощ за хората. Според 19% от българските жители изкуственият разсъдък би трябвало да бъде неразрешен, а други 57% смятат, че той би трябвало да бъде контролиран, с цел да не основава заплаха за хората.
 Снимка 625706
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР