45% от българите посочват, че на страната не са нужни

...
45% от българите посочват, че на страната не са нужни
Коментари Харесай

При избори днес в НС твърдо влизат ГЕРБ, БСП и ДПС

45% от българите показват, че на страната не са нужни предварителни парламентарни избори, а 36% са на противоположното мнение. В съпоставяне с месец октомври т.г., с 5% понижават хората, които не желаят предварителни избори и също с толкоз нарастват искащите предварителен избор. Това демонстрират данни от национално представително проучване на " Екзакта Рисърч Груп ", извършено в интервала 10 - 17 декември 2018 година

Кой е за и кой срещу предварителни парламентарни избори

За предварителни парламентарни избори се афишират по-често мъже, хора на възраст над 60 години, респонденти с невисок стандарт на живот и 72% от гласоподавателите на Българска социалистическа партия.

Против предварителен избор са най-често интервюирани на възраст сред 30 и 50 години, образовани и заможни хора, както и поданици на градовете на страната отвън столицата.

В София публичното мнение е разграничено: 35% от столичани са " за " предварителни избори, а 37% са " срещу ".

Мнозинството от гласоподавателите на ГЕРБ и на Обединени патриоти са на мнение, че кабинетът би трябвало да изкара цялостния си мандат. Сред последователите на Движение за права и свободи също имат превес преценките, че не са нужни предварителни избори.

Кой влиза в Народното събрание и остава под чертата
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР