45 млн. лева е общият бюджет за ремонт на НДК.

...
45 млн. лева е общият бюджет за ремонт на НДК.
Коментари Харесай

Как преобразяват НДК за председателството

45 млн. лв. е общият бюджет за ремонт на НДК. Разгънатата повърхност на НДК е 123 хиляди кв. м. От тях са сменени 14 хиляди настилки. Обновени са камерите, инсталациите, подменят се конвектори, радиатори и всички равнища от 8 до 4, заяви изпълнителният шеф на НДК.

Парите за ремонта на НДК набъбнаха до 40 млн. лв. >>>

В срещата с медиите, на която бяха показани ремонтираните пространства, взе участие и Борислав Велков, ръководител на Съвета на шефовете на НДК.

След средата на ноември ще се правят монтажните действия на техниката , тестването на системите, обзавеждането. В тези ремонтни действия се работи по 70 % от постройката, останалите 30 % нямат нужда от замяна, изясни Митев, представен от Българска телеграфна агенция.

Представени бяха съответните действия по всички пространства, които ще бъдат употребявани по време на българското председателство.

В залите 3, 3.1 и 3.2 , които ще са съществени за множеството събития в границите на председателството, се слагат настилки и подови кутии. Зала 3 е с нова ламперия и нов таван.

Оборудвана е със модерна техника, включваща дискусионни пултове, видеоконферентна, преводаческа и презентационна система. Напълно актуализирани са и преводаческите кабини.

С нов таван в овална форма е Зала 10, в която ще са съвещанията на формалните лица. Подменени са настилки и в залите 7, 8 и 9 и фоайетата пред тях.

Активно се работи и по главния вход за делегатите - А4. Ремонтира се и зоната пред вход А6, от където ще влизат министър председатели и президенти.

В Зала 6 , която е планувана за Международен пресцентър, също не престават строително-ремонтните действия.

Подменени са настилките и във всички фоайета, включени в обсега на ремонта. Положени са към 14 000 кв. м гранитогрес. Подменя се и оборудването на санитарните пространства.

Запазени са всички мраморни настилки и достоверния интериор на НДК, както и творбите на изкуството.

В рамките на НДК има 80 творби на изкуството - фрески, статуи, картини, разнообразни пана, чиято обща стойност, съгласно Митев, е към 150 млн. лева
Предстои те да бъдат реставрирани, това ще стане през декември и ще е финалната част от ремонтните действия.

До края на годината всички поправки по постройката би трябвало да приключат, тъй като първите събития в нея ще са още на 4-5 януари, разясниха от управлението на НДК. Те показаха, че постройката ще е подготвена за председателството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР