45 лева може да спестим при покупка на продуктите за

...
45 лева може да спестим при покупка на продуктите за
Коментари Харесай

Кауфланд зарадва българите

45 лв. може да спестим при покупка на продуктите за празничната софра за Великден поради промоциите в Страстната седмица. Това откри инспекция на " Телеграф “ в " Кауфланд “, където зеленчуците, салатите, месото, яйцата и козунаците са с понижения сред 16 и 53% до края на седмицата. В кошницата за Великден включихме 18 продукта, множеството от които родно произвеждане. Освен месо, козунаци и яйца има и картофи, багра за яйца, маслини и плодове, както и питиета като вино и уиски. При покупката на всички артикули през тази седмица сметката е 132,74 лв., което в този момент е с 45 лв. по-малко от цените им, когато не са с промоции. 

Така да вземем за пример в обектите на комерсиалната верига сега се предлага българско агнешко. Цената на бута е 20,99 лв. за кг, а плешката е 19,99 лева. Над седем типа пък са козунаците, измежду които потребителите могат да избират. Всички са с понижения, като има такива от 1,39 и стигат до 8,79 лв.. Например на топлата витрина се предлага подобен с локум и стафиди, като цената му е 3,99 лева, а постоянната е 5,99 лева Италианското панетоне пък сега се продава за 8,79 лв., което е с 29% отстъпка. 

Яйца 

В дните преди Великден на няколко места в магазините може да се откри багра за яйца. Има таблетки с прахуляк и течна в капсули, които сега са с 31% по-евтини и костват 1,49 лева От 1,59 на 0,99 лв. са понижени и стикерите за декорация на яйцата. За хората, които са заети и нямат време да боядисат яйца вкъщи, се оферират подготвени сварени и украсени с цветове. Те са в опаковка от 10 броя, като цената им е 7,29 лв.. Останалите, които съблюдават традициите, могат да намерят доста по-евтини яйца, в сравнение с преди седмица. Цената сега е 33 ст. за брой, при 50-60 ст. преди седмица. Така кора с 30 броя излиза 9,79 лева Предлагат се и бели по 45 ст. за брой. 

Зарзават 

Сред зеленчуците може да се намерят български къдрави салати, свеж лук, чесън и репички. Те се доставят от производители, с които работи веригата. Салатата сега се предлага за 1,69 лева, а лукът коства 0,99 лева за връзка. 

По-евтини са и пресните картофи, като се продават за 1,19 лева за кило вместо 1,69 лева Плодовете, които са на половин цена, са ягоди и портокали. Цените им сега са надлежно 3,49 лв. за опаковка от 500 грама и 0,99 лв. за кило.  

Русенци пазарят в Гюргево

В дните преди Великден доста русенци отиват в Гюргево в Румъния да видят новия търговски център Giurgiu Shopping Park, отворил порти преди десетина дни. В него има магазини на няколко огромни хранителни вериги и около интереса към новото място за извършване на покупки от другата страна на Дунав хората вършат покупки и за празниците. 

Малко по-евтино е агнешкото месо в северната ни съседка. Ако в България в магазините агнешка плешка задна четвъртина коства 21,00 лева за кило, в Румъния е към 17,00-18,00 лв.. Това обаче са промоционални цени както в България, по този начин и в Румъния. 

Яйцата са по-евтини със стотинки. В България на промоция 10 яйца, размер М, костват 4,00 лв., а при съседите – към 3,70 лева По-евтин е жълтият лук. У нас цената му всеобщо е 3 лева за кг, а в румънските вериги – към 2 лева. 

Икономия за великденската софра с отиване до Гюргево мъчно може да се направи, тъй като минималната разлика в цените не покрива разноските за отиване до такава степен, изключително в случай че се пазари в по-малки количества.

Цакат по морето със скъпа мръвка  

По-скъпо агнешко ще купуват варненци тази година за Великден и Гергьовден, демонстрира репортерска инспекция преди най-светлия християнски празник. Заради инфлацията фермерите имат повече разноски за издръжката на животните. Фуражите и смесите, с които се хранят овцете, са скочили фрапантно. Затова агнешкото месо в месарските магазин във Варна доближи 27 лева за кг бут, а плешката е 25 лева Според търговците високите цени ще се отразят и на търсенето. Агнешкото в Бургас пък удари 20 лв. килото. В момента за една приблизително огромна плешка или бут агнешко излиза към 60 лева Малко по-евтино коства, в случай че се купи непосредствено от кошарата. Цяло агне живо тегло върви по 12-14 лева за кг. 

Стотици агнета и ярета ще бъдат докарани от стопаните си тази сряда на животинския пазар край Благоевград.  " Клиентите вършат сериозен оглед на стоката ни. Някои се пробват да смъкнат закованата от нас цена от 11-12 лв. за кг живо тегло. Но продадем ли по-евтино, ще сме на загуба ", признават животновъди от района.   

Добавката на пенсионерите стига за месо, салатка и козунак 

Пенсионерите, които ще получат по 70 лв. добавка за Великден, ще могат да си купят месо, салата и козунак. Причината е, че бутът излиза приблизително към 2 -2,5 кг на цена от 20 до 30 лв. за кило. За останалите пък ще може да се купят яйца, салата и козунак. Припомняме, че добавка ще получат 1 002 000 от пенсионерите за Великден. Тя се дава на всички, чиито пенсии са под прага на бедността от 504 лв. в това число. Средствата, нужни за изплащането им, са 72 млн. лв. и би трябвало да се преведат тази седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР