45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква да

...
45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква да
Коментари Харесай

Тръмп очаква да бъде арестуван, призова поддръжниците си на протест

45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че чака да бъде задържан във вторник по отношение на следствие на окръжната прокуратура на Манхатън. В тази връзка той приканва поддръжниците си да излязат на митинг.

Разследването на прокуратурата е във връзка изплатената от Тръмп сума към порноактрисата Сторми Даниелс дни преди президентските избори през 2016 година, с които той се е опитал да " завоюва " мълчанието й и да не разреши аферата им от преди 10 години по-рано да излезе нескрито.

Тръмп написа в личната си обществена мрежа Truth, че разполага с " противозаконни течове на информация " от прокуратурата в Манхатън, които съгласно него демонстрират, че " водещият републикански претендент и някогашен президент на Съединени американски щати ще бъде задържан във вторник идната седмица ". Окръжната прокуратурата отхвърли коментар по въпроса.

Нито един американски президент не е бил подлаган на казателни обвинявания, до момента в който е бил на поста си или по-късно. Междувренно Тръмп се стреми към номинацията на републиканците за президентския конкуренция през 2024 година Той съобщи, че ще продължи акцията си, даже и да му бъде повдигнато обвиняване в закононарушение.

" Протестирайте, върнете си нацията! ", обръща се Тръмп към поддържниците си в своята обява.

Думите му доста припомнят апелите му от 2021 година, когато той загуби президентските избори, а негови поддържници щурмуваха постройката на Капитолия.

По-рано тази година офисът на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг показа пред огромно правосъдно жури доказателства, че Тръмп е платил 130 хиляди $ на порнозвездата Сторми Даниълс, с цел да може тя да си мълчи за аферата им.

Тръмп отхвърля обвиняването. Главен очевидец е някогашният му персонален юрист Майкъл Коен. Коен твърди, че персонално е обезпечил сумата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР