45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп получи 37 обвинения, включително

...
45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп получи 37 обвинения, включително
Коментари Харесай

37 обвинения: Затвор грози Тръмп, ако го намерят виновен за секретните документи

45-ият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп получи 37 обвинявания, в това число по 31 точки в нарушение на Закона за шпионажа, като част от следствието на специфичен прокурор Джак Смит за нерегламентирано предпазване на класифицирани документи по времето, когато е бил в Белия дом.

Обвинителният акт от 49 страници беше обнародван в петък от министерството на правораздаването и в него в детайли се разказва по какъв начин Тръмп е съхранявал кашони с класифицирани документи в разнообразни пространства на имението си Мар-а-Лаго, в това число в салон за приеми, баня, в кабинета, спалнята си и в килер.

Според обвинителния акт измежду класифицираните и свръхсекретни папки е имало сведения за нуклеарните качества на други страни, както и за защитата и въоръжението на Съединени американски щати и непознати страни; за американските нуклеарни програми; за евентуални слаби места на Съединени американски щати и съдружниците им при военно нападение; и за възможните проекти за отговор при нахлуване.
Прокурорите в моя кабинет са измежду най-талантливите и опитни в Министерството на правораздаването. Те проверяваха този случай, като се придържаха към най-високите етични стандарти, и ще продължат да го вършат, до момента в който делото продължава. За мен е значимо да отбележа, че подсъдимите в това дело би трябвало да се смятат за почтени, до момента в който не бъде потвърдено, че са отговорни отвън всяко рационално подозрение в съда. Затова моят офис ще търси бърз развой в сходство с публичния интерес и правата на обвинения. С неспокойствие чакаме да представим случая пред правосъдно жури в Южния окръг Флорида.
Джак Смит – специфичен прокурор от Министерството на правосъдието 

Личният асистент на Тръмп Уолт Наута също е упрекнат като съизвършител, само че обвиняванията против него не бяха оповестени.

Обвиненията крият заплаха от тежки правни последствия за Тръмп, в това число опцията да влезе в пандиза, в случай че бъде приет за отговорен. Но те имат и големи политически измерения, тъй като могат да извърнат хода на конкуренцията за първичните избори на републиканците за лъчение на номинацията им за президент.

Правните проблеми на Тръмп се задълбочават, защото той към този момент е с повдигнати обвинявания по друго дело в Ню Йорк, а също така против него се водят и следствия във Вашингтон и Атланта, които също може да доведат до покачване на обвинявания. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР