45-ият американски президент на САЩ Доналд Тръмп беше глобен с

...
45-ият американски президент на САЩ Доналд Тръмп беше глобен с
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е осъден да плати над 350 млн. долара глоба

45-ият американски президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше санкциониран с 354,9 млн. $ след правосъден развой за гражданска машинация в Ню Йорк. Съдията също по този начин забрани на предприемача да ръководи предприятия в щата.
Съдия Артър Енгорон постанови, че Доналд Тръмп е преувеличил благосъстоянието си във финансовите доклади, предоставени на банки, застрахователи и други институции, с цел да подписа покупко-продажби и да си обезпечи заеми.
Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс изиска 370 млн. $ и възбрана за Тръмп и другите обвинени да правят бизнес в щата. Подобна голяма глоба може да съсипе империята на Тръмп за недвижими парцели - имидж, който му оказа помощ да се снабди със популярност и да завоюва Белия дом през 2016 година
По оценки на службите на 45-ият президент е надписал благосъстоянието си с цели 3,6 милиарда $. Адвокатите на щата настояват, че е употребявал повишените числа, с цел да получи по-ниски застрахователни награди и удобни условия по заеми, спестявайки най-малко 168 млн. $ единствено от лихви.
Доналд Тръмп отхвърли да е направил нарушаване и юристите му обявиха, че ще апелират.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР