45-ият американски президент Доналд Тръмп пледира невинен по всички четири

...
45-ият американски президент Доналд Тръмп пледира невинен по всички четири
Коментари Харесай

Тръмп пледира невинен, освободиха го след кратко изслушване в съда във Вашингтон

45-ият американски президент Доналд Тръмп пледира почтен по всички четири обвинявания, повдигнати му публично в четвъртък във Федералния съд във Вашингтон. Милиардерът е изправен пред Темида по обвинявания за скрит план за анулация на резултатите от изборите през 2020 г. 

Изслушването продължи 27 минути, като директно преди началото му Тръмп беше разгласен за арестуван. В залата участва и синът на предприемача – Доналд Тръмп-младши.

President Trump departs Washington DC after pleading not guilty.

The Boss is headed home.

След процедурата съдът разпореди освобождението на президента (2017-2021) при едно изискване: да не беседва със очевидци по делото против себе си в отсъствието на юристи. Тръмп се закле да не пристъпва това предписание и подписа формален документ за съблюдаване решението на съда.

Следващото чуване бе планувано за 28 август.

" Това дело ще тече в естествен ред, в това число бърз развой ", съобщи прокурор от името на държавното управление няколко минути преди края на чуването.

Адвокатът на Тръмп Джон Лауро отвърна на удара и съобщи, че екипът му се нуждае от време, с цел да реши " обсега и силата " на доказателствата на Министерството на правораздаването по това дело, като се има поради, че държавното управление е разполагало с три години, с цел да изложи своята версия. Той добави, че справедливият и почтен развой, който пази конституционните права на Тръмп, е също толкоз значим, колкото и бързото произвеждане.

" People are afraid of somebody that can not be bought by Washington. " Interview with President Donald J. Trump`s Attorney Alina Habba.

Първото обвиняване се отнася до хипотетични опити за възпрепятстване на събирането, преброяването и удостоверяването на гласовете на вота през 2020 година Второто и третото са за възпрепятстване узаконяването на гласовете от изборната гилдия в Конгреса на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година, които приключиха с протест в Капитолия. Четвъртото обвиняване се отнася до опити за интервенция в правото на жителите да гласоподават и вотът им да бъде регистриран.

В изказване на летището преди да излети с частния си аероплан Тръмп сподели: " Това е доста печален ден за Америка. Също по този начин беше тъжно да пътувам през Вашингтон и да виждам мръсотията и упадъка. Това не е мястото, което напуснах ". А обвиняванията против себе си милиардерът дефинира като " гонене от страна на политически конкурент ".

President Trump after pleading Not Guilty:

This is a very sad day for America…It was also very sad driving through Washington DC and seeing the filth and the decay and all of the broken buildings ”

The entire diseased Uniparty temple is crumbling down

Тръмп продължава да е водещият кандидат за президентската номинация на републиканците за вота следващата година. Бившият вицепрезидент Майк Пенс, който също взе участие в конкуренцията, е едно от главните имена в обвинителния акт против милиардера за събитията, довели до щурмуването на Капитолия на 6 януари 2021 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР