45-годишният овцевъд е настанен в болницаПоложителни за антракс са пробите

...
45-годишният овцевъд е настанен в болницаПоложителни за антракс са пробите
Коментари Харесай

Мъж от разградско село - заразен с антракс

45-годишният овцевъд е настанен в болница

Положителни за антракс са пробите на 45-годишен овцевъд от разградското село Трапище и на две от умрели животни от фермата му.

В обитаемото място е оповестено първично огнище на болестта, оповестява Агенция " Фокус ". Областната дирекция по сигурност на храните и Регионалната здравна ревизия в Разград работят взаимно по случая. Тече и проверка и на Районната прокуратура в Разград.

45-годишният овцевъд е признат в болница „ Св. Иван Рилски “ в Разград и  се лекува с антибиотик.  Четирима души, които са общували с него, са под наблюдаване и профилактично одобряват пеницилинов препарат.

Областната дирекция по сигурност на храните е започната  незабавна имунизация  на всички животни в обитаемото място. Забранено е клането и придвижването от и към обитаемото място на животни до приключването 14-дневния имунизационен интервал.

Сградите и пространствата, в които се отглеждат животни, както и оборудването ще бъдат дезинфекцирани. До този миг животните в село Трапище не са подлежали на имунизация, тъй като в региона не е установено огнище на антракс в последните 50 години./ Нова тв

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР