45-годишна жена от София е починала след побой. Случаят е

...
45-годишна жена от София е починала след побой. Случаят е
Коментари Харесай

Адекватна присъда за убийците на мама. Жена от София е починала след побой

45-годишна жена от София е умряла след побой. Случаят е от 24 юни , а обвинени за убийството са приятелят ѝ и съседът му. Предполагаемата причина е ревнивост.

Това е следващият случай на домашно принуждение, който става обществено прочут, откакто преди две седмици 18-годишната Дебора Михайлова беше рязана с макетно ножче и обръсната. Това докара до в страната против насилието на дами.

В четвъртък дъщерята на жертвата – Габриела Манолова, за първи път описа за случая пред. Тя споделя, че майка ѝ – Христинка , е била по отношение на Росен Косев от няколко месеца.

На 24 юни той се обадил на приятеля на щерка ѝ. Молбата му била да отидат, с цел да я приберат. По телефона той споделил, че ѝ е блъснал пестник.

Росен ги посрещнал на входа и по незнайни за Манолова аргументи ги завел в жилището на съседа. По нейни думи той ги очаквал с бокс в ръка. Когато тя желае поискала да бъде заведена при майка си, Росен ги завел в своето жилище.

„ Влязохме вътре в жилището и майка ми лежеше на леглото гола, покрита с чаршаф и посинена, двете ѝ очи не се виждаха, с кръв от устата “, сподели Манолова.

Първото нещо, което направила, било да се обади на органите на реда.

На място пристигнали полиция и два екипа на Спешна помощ. Жената била откарана в болница „ Пирогов “ в тежко положение и с черепно-мозъчна контузия. Там е оперирана по неотложност, след което е близо 20 дни в дълбока кома.

„ На 12 юли ми се обадиха, че е умряла “, споделя щерка ѝ.

Според прокуратурата става въпрос за принуждение от ревнивост – Росен ревнувал от съседа. Веднага след случая Росен е арестуван, а по-късно и другият мъж. Двамата са привлечени като обвинени за съучастничество.

„ Искам съответна присъда за убийците на мама “, споделя Габриела Манолова.

Христинка и Росен Косев се срещат в края на февруари посредством Facebook . Тогава стартират да се виждат и да вървят по футболни мачове дружно. През април Христинка се мести да живее при приятеля си.

Преди да се запознае с Росен 45-годишната жена дълго време е работила като продавачка в магазин. Малко след началото на връзката им тя напуща работата си, а обяснението, което дава на щерка си, е, че желае да си почине.

„ Явно въпросният Росен я е предиздвикал да напусне, не мога да си го обясня. Майка ми си работеше непрекъснато, в никакъв случай не е прекратявала работа “, споделя щерка ѝ пред.

Близките на умрялата не знаят доста за Росен. Към момента на закононарушението той живее чартърен. Когато Христинка напуща работа си, стартира да работи в компания за бутилки. По думи на Манолова преди този момент е незает.

„ Всичко изглеждаше обикновено. Чувстваше се добре, живееха си, идваха ни на посетители “, споделя тя.

В реалност Росен Косев е осъждан общо 5 пъти – за кражба, за шофиране след приложимост на алкохол, за обир и за владеене на нелегално оръжие.

В края на юли казусът на насочи публичното внимание към насилието над дами, което постоянно остава безнаказано. В края на юни приятелят ѝ нанася 21 порезни рани с макетен нож, чупи носа ѝ и остригва косата ѝ.

За действието беше упрекнат някогашният ѝ другар - . На 31 юли това докара до митинги в цялата страна против насилието на дами.

В четвъртък пред Нова друга жена от Стара Загора - , описа, че е била отвлечена и бита от някогашния си другар. Година и половина по-късно обаче казусът не може да влезе в съда. Случаи има и от, и от.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР