45-годишен шофьор на камион от Варна бе задържан за причиняването

...
45-годишен шофьор на камион от Варна бе задържан за причиняването
Коментари Харесай

Заловиха шофьора, убил мъж на пътя София-Варна

45-годишен водач на камион от Варна бе арестуван за причиняването на гибелта на млад мъж на основния път София-Варна край село Леденик. В ранните часове през вчерашния ден на телефон 112 бе подаден сигнал, че на основен път Варна-София, в региона на газстанция на западния излаз на Велико Търново, е видяно безжизнено тяло на млад мъж.

Пристигналите на място екипи открили самоличността на умрелия - 22-годишен гражданин на село Леденик. Той е бил блъснат от транспортно средство, а водачът е избягал.

Криминалистите почнали обзор на записите от камерите на околните бензиностанции, както и прецизна инспекция на транспортните средства, минали в сектора от пътя по време на случая. Била построена версията, че вероятният извършител на тежкия случай е лидер на товарен автомобил, доказана и от безапелационното умозаключение на осъществената аутопсия, съгласно което транспортното средство, блъснало жертвата, е камион.

Разследващите от Велико Търново благодарение на свои сътрудници от Главна дирекция "Национална полиция " и криминалисти от Столична дирекция на вътрешните работи съумели да открият камиона MAN на територията на София. Последвало и задържането на лидера - 45-годишния В.С. от Варна, който признал за случая.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, материалите по него са докладвани на прокуратурата. Шофьорът е притеглен в качеството на обвинен за позволения от него пътен случай и за това, че е напуснал.

Наложена му е мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 1000 лева, както и възбрана за „ овакантяване на рамките на страната “. Временно му е отнето свидетелството за ръководство на МПС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР