45-годишен овцевъд от разградското село Трапище е приет в болница

...
45-годишен овцевъд от разградското село Трапище е приет в болница
Коментари Харесай

Проверяват съмнения за антракс в Разградско

45-годишен овцевъд от разградското село Трапище е признат в болница с признаци на болестта антракс. До два дни се чакат резултатите от лабораторните проучвания за кожната форма на заболяването, каквито подозрения имало. Това стана ясно на  заседание на  Областната епизоотична комисия в Разград.

Директорът на дирекцията по сигурност на храните доктор Илиян Драмалиев заяви, че работят по случая взаимно с сътрудниците си от здравната ревизия.

Преди да се стигне до приемане на овцевъда в болница във фермата му умрели 6 овце. Била направена аутопсия, която излязла със умозаключение, че има признаци, наподобяващи антракс. Били взети проби от две от умрелите животни, които са изследвани в лаборатория в София. Резултатите били негативни, само че в това време стопанинът им посочил признаци на заболяването.

От регионалната администрация в Разград допълниха, че са подхванати ограничения и под наблюдаване на персоналния доктор били майката на овцевъда и дъщерите му, които живеели в Русе. Те не са имали контакти в интервала, в който се появили признаците на болестта. От епизоотичната комисия прецизират, че инкубационният интервал на кожната форма на антракс е 20 дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР