45-годишен кърджалиец почина в коридора на болницата в Първомай, след

...
45-годишен кърджалиец почина в коридора на болницата в Първомай, след
Коментари Харесай

Драма в Първомай, мъж почина в коридора на болница! Баща му го видя само по чорапи

45-годишен кърджалиец умря в коридора на болничното заведение в Първомай, откакто часове наред бил разкарван по кабинети, а по-късно нямало кой да го настани и да се стартира съответно лекуване на двустранна бронхопневмония, оповестява "24 Родопи ". " Да си го докарал по-рано, като е зле! ", декларирали в отделението по вътрешни заболявания в здравното заведение в града на бащата на умрелия Динко Димов. 
Кърджалиецът бил на посетители при родителите си в първомайското село Православен. Не се чувствал добре и татко му го закарал с автомобил при персоналния доктор в града. " Беше настинал, откакто пристигна от Кърджали. Състоянието му по никакъв начин не бе добре. В продължение на часове прекарахме в разкарване до джипито, след това до болничното заведение, отново назад до персоналния доктор. Кръвното му бе 130 на 80. Личният му доктор сподели, че не чувал дробовете му, само че тъй като очевидно бил " пълен ", описа бащата на кърджалиеца Димо Димов.
" След като му направиха фотография в болничното заведение, петното в дробовете му бе колкото човешка длан. Върнахме се назад при лекаря, той ни прати за хоспитализация. Там прекарахме няколко часа в коридора за настаняване. Сложиха му абокат, само че никаква банка. Динко ми сподели да се прибирам на село. Купих му нещо за ястие. Питах лекари няма ли да го одобряват. Всички подвигат плещи. Оставих сина си в коридора и потеглих. След към два часа ми се обадиха, че е умрял. Пациенти от стаята, в която трябваше да бъде настанен, ми споделиха, че е умрял в коридора и докарали тялото оттова. 
Като влязох, Динко бе подложен на легло, гол, единствено по едни чорапи. Накараха ме да подпиша, че не желая аутопсия ", изясни бащата на умрелия кърджалиец. Човекът е учуден по какъв начин за толкоз часове никой не е почнал съответно лекуване. " Хора към този момент умират от пневмония след простуда, тъй като опазването на здравето ни е на някакво, не знам и аз какво равнище. 130-килограмов мъж умира в коридора, тъй като няма кой да му обърне внимание. Страшно е към този момент ", добави още покрусеният татко.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР