45-годишен грък и деветседмичната му дъщеричка са сред загиналите при

...
45-годишен грък и деветседмичната му дъщеричка са сред загиналите при
Коментари Харесай

Грък и 9-месечното му момиченце са сред жертвите при атаката в Трир

45-годишен грък и деветседмичната му дъщеричка са измежду починалите при снощния случай в немския град Трир, при който водач се вряза с огромна скорост в пешеходци и умъртви петима души, заяви АНА-МПА, като се базира на гръцкото външно министерство.
Още по тематиката
Съпругата на починалия гръцки стоматолог Г.К. и другото им дете - на 17 месеца, са ранени и се лекуват в болница.

За действието е арестуван 51-годишен немец, за който е открито, че е бил под въздействието на алкохол. Смята се, че е малко евентуално да е имал политически претекстове.

Град Трир, на границата на Германия с Люксембург, е шокиран от вчерашната нещастието.

Траур в Трир

Стотици хора участваха през днешния ден в гала в Трир в памет на жертвите при вчерашното нахлуване с кола в пешеходната зона на немския град, съобщи ДПА.

Опечалените възпламениха свещи и поставиха цветя на Порта Нигра - врата от римско време към югозападния немски град, близо до мястото, където лидер на джип умъртви петима души и рани други 14.

Трир е в печал, Трир страда, само че Трир няма да се съобщи, сподели кметът Волфрам Лайбе. Той постави венец на Порта Нигра дружно с Малу Драйер - министър-председателка на провинция Райнланд-Пфалц, която живее в Трир.

Скърбим дружно със фамилиите на мъртвите и се молим за ранените, сподели Драйер. Тя посочи, че потърпевшите ще би трябвало да носят последствията от четирите смъртоносни минути през целия си живот.

Абсолютно нищо не може да оправдае това брутално и извънредно закононарушение, акцентира Драйер.

Лайбе заяви, че на следващия ден в 13.46 ч. - точният час, когато стартира офанзивата - в Трир ще има минута безмълвие в памет на жертвите. Камбаните на всички локални църкви ще бият траурно.

По-късно през днешния ден водачът, който беше арестуван на мястото на престъплението, ще се изправи пред арбитър, с цел да се дефинира мярката му за неотклонение. Няма данни мъжът да страда от душевно заболяване. Предстои правосъдните управляващи да решат дали да го изпратят в прелиминарен арест или в психиатрична институция от затворен вид.

Причината за нападението остава неразбираема. Властите споделиха, че няма данни причинителят да е бил воден от политически претекстове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР