45 души загинаха, след като автобус с поклонници, пътуващи от

...
45 души загинаха, след като автобус с поклонници, пътуващи от
Коментари Харесай

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

45 души починаха, откакто рейс с поклонници, пътуващи от Ботсвана за великденско църковно събиране в Южна Африка, падна от мост.

Превозното средство е излязло от пътното платно в планински проход и е избухнало в пламъци, откакто се е блъснало в скалите под него. Единственият оживял е осемгодишно дете, което е получило здравна помощ за съществени пострадвания.



Правителството на провинция Лимпопо заяви, че рейсът се е преобърнал от моста Маматлакала в северната част на Южна Африка и е паднал от височина 50 метра в клисурата, преди да избухне в пламъци.

Тече интервенция по търсене на възможни оживели, заяви държавното управление на провинцията, само че разясни, че доста тела са изгорели до неразбираемост и са блокирани в транспортното средство, до момента в който други са изхвърчали от рейса.

Катастрофата е станала покрай град Мокопане, който е на към 200 км северно от южноафриканската столица Претория.

Часове след злополуката под бетонния мост продължаваше да се издига пушек от изгорелия до основи рейс. Според управляващите наподобява водачът е изгубил надзор и рейсът се е блъснал в мантинелата на моста. Шофьорът е умрял.



Южноафриканският президент Сирил Рамапоса сподели, че всички жертви евентуално са от Ботсвана и са били на път за град Мория в Лимпопо за известно великденско поклонение през уикенда, което притегля стотици хиляди поклонници от Южна Африка и прилежащите страни, които са почитатели на християнската черква „ Сион “.

Рамапоса се е обадил по телефона на президента на Ботсвана Мокгвеетси Масиси, с цел да изкаже съболезнованията си и е подчертал, че южноафриканското държавно управление ще направи всичко допустимо, с цел да помогне, излиза наяве от изказване на офиса му.

Южноафриканското държавно управление постоянно предизвестява водачите да бъдат деликатни по време на великденските празници, когато пътищата са изключително натоварени и пътуването по тях е рисково. Повече от 200 души починаха в произшествия през уикенда на Великден предходната година.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР