45 души изгоряха при катастрофа на автобус на магистрала „Струма

...
45 души изгоряха при катастрофа на автобус на магистрала „Струма
Коментари Харесай

Фаталната отсечка: Има ли пътят вина за трагичния инцидент на АМ „Струма“

45 души изгоряха при злополука на рейс на автомагистрала „ Струма " в нощта против вторник. Сред жертвите има 11 деца, а общият брой на починалите към момента не е конкретизиран, тъй като не е изяснено изцяло какъв брой души са били в рейса сега на случая. Какви са аргументите за нещастието и има ли виновност пътят за случая - тематиката разясниха пътният специалист и архитект инж. Владимир Жиянски, Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България и ръководителят на Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност " Николай Иванов.

На този стадий е мъчно да се каже каква е повода за тази покруса, само че най-вероятно ще се окаже, че тя не е единствено една. Има комплекс от аргументи - от безхаберието освен от страна на нашата страна, а и от цялата конюнктура що се касае до пътна сигурност, образование на водачи, изпити и всичко останало, съобщи Красимир Георгиев. Ако на мястото на случая имаше ясна вярно сложена и отговаряща на българките и европейските стандарти маркировка с насочващи стрелки най-вероятно лидерът нямаше да се заблуди, че най-дясната лента продължава вдясно, сподели още той.

Според инж. Владимир Жиянски има два фактора, довели до нещастието. Единият е отсъствието на магистрално осветяване. Това е народен проблем. Втората причина е така наречен „ еластична ограда ". Доказано е, че тя е нездравословна. Това е повода за нещастието в Своге. Тогава починаха 20 души, а в този момент са 45. Причината е същата, разяснява той. Жиянски е безапелационен, че би трябвало да бъде изработен одит на цялата пътна мрежа.

Трябва всички да си създадем изводите по какъв начин да не се стига до сходни произшествия. На първо място сигурността в инфраструктурата би трябвало да бъде изведена като главен приоритет. Освен това би трябвало да има обмисляне и финансиране. Пътното поддържане е главният фактор, касаещ сигурността, уточни Николай Иванов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР