45 700 нови домакинства ще могат да се възползват от

...
45 700 нови домакинства ще могат да се възползват от
Коментари Харесай

Близо 46 000 нови домакинства ще получат еднократна енергийна помощ

45 700 нови семейства ще могат да се възползват от еднократна енергийна добавка от 148,35 лв. през декември. Това оповестиха от Агенцията за обществено подкрепяне. Така оттам ще компенсират високите сметки за ток и парно и нарасналата инфлация през предишния отоплителен сезон.

От Агенцията прецизират, че инфлацията е в следствие от ръста в цените за електрическа енергия и топлоенергия през предишния отоплителен сезон. Като основна причина те сочат военната експанзия на Русия в Украйна.

За изплащането на добавката бюджетът на интервенцията се усилва с над 7,4 млн. лева и към този момент е над 54 млн. лева

Добавката е по плана " Подкрепа за уязвими семейства ", финансиран с европейски средства. Тя се насочва целево към хора с увреждания, тези със 100 % понижена продуктивност и хора на възраст над 75 години с 90 и над 90 на 100 степен на увреждане.

Условие за погашение на средствата е семействата да не са получили финансова подкрепа за отопление през предходния отоплителен сезон. Добавката от 148 лв. към този момент бе изплатена на 320 хиляди фамилии с деца и ниски приходи.

До момента по мярката " Подкрепа за уязвими семейства - SAFE " еднократна добавка от 148,35 лева. са получили 320 000 фамилии с деца с ниски приходи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР