45 000 починали от COVID-19 е прекалено тежък сценарий. Това

...
45 000 починали от COVID-19 е прекалено тежък сценарий. Това
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Тезата за стадния имунитет претърпя крах

45 000 умряли от COVID-19 е прекомерно тежък сюжет. Това сподели шефът на " Пирогов " Асен Балтов пред Нова тв. Той изрази съболезнования за, която умря от ковид.

" Ако всички носеха маски и съблюдаваха ограниченията, рецесията щеше да се ръководи по-лесно. Тезата за стадния имунитет претърпя провал, сподели още Балтов. - Според преболедували те също би трябвало да съблюдават прецизно ограниченията, да се пазят и да внимават. "

Той разкри още, че може би ще има една Коронавирус болница, която ще поеме по-специфични потребности.

" Проблем е дефицитът на реанимационни кревати, те са задоволително, в случай че всички заболели са интубирани, а те не са, сподели още професорът. - 37 са интубираните през днешния ден, потенциалът на " Пирогов " за заболели от COVID-19 е 446 кревати. В момента над 300 души са признати за лекуване, само че доста от пациентите със признаци връщаме за домашно лекуване. Капацитетът на " Пирогов " досега не е напълно изпълнен. Но познавам контактни хора, които не престават да вървят на работа. "

Според него учебното заведение би трябвало да работи онлайн.

" Антигенните проби дават бърз резултат, само че не сме сигурни в тях. Затова и не се регистрират в статистиката. Бързият тест служи за първична диагностика ", съобщи още Балтов.

На въпрос за какво толкоз малко хора се тестват в съпоставяне със съседите ни, а имаме по-висока смъртност, Балтов отговори, че не е склонен, тъй като в случай че първоначално лабораториите с благоприятни условия за тестване на Ковид са били 2, през днешния ден са над 50 в цялата страна.

Попитан дали би назначил доцент Мангъров за началник на инфекциозно поделение, Балтов отговори, че "... той е инфекционист и е напълно обикновено да влезе в такава среда. "

На въпрос какво вършим, в случай че стигнем 10 000 жертви на пандемията, Балтов отговори: " Готови сме за подобен сюжет, колкото и да е необичайно. И в случай че София в този момент поддържа равнището на новозаразени към 1300, в Пловдив, Варна, Бургас, Шумен, Русе броят на заболелите пораства. "

По думите му дефицит на медикаменти няма, а има недобро преразпределение на медикаменти.

Професор Балтов счита, че в случай че хората продължат да пият безотговорно антибиотици, има заплаха от нестабилност на варианти.

" Антибиотици се включват на петия-шестия ден от болестта, освен това единствено от доктор ", сподели още шефът на " Пирогов ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР