4446 ученици във възрастовите групи между 5 и 7 и

...
4446 ученици във възрастовите групи между 5 и 7 и
Коментари Харесай

В Русе се проведе мащабна анкета относно разпространението на дрога сред учащите

4446 възпитаници във възрастовите групи сред 5 и 7 и 8 – 11 клас, както и над 3500 родители са взели участие в една от най-мащабните анкети, провеждани в русенско по отношение на разпространяването на дрога измежду учащите.

Данните бяха обявени от началника на Регионалното ръководство на образованието /РУО/ доктор Росица Георгиева по време на провела се среща в Областната администрация. Анкетата е част от самодейността „ Заедно да спасим децата и Русе от дрогата ”, чийто абстрактен уредник е „ Акцент.БГ “ и включва разнообразни държавни и общински структури, както и неправителствени организации. В самодейността вземат участие Областната администрация в крайдунавския град, Община Русе, Превантивно-информационният център към Общинския съвет по наркотични субстанции – Русе, ОДМВР, РУО, РЗИ, БЧК, Младежки дом,  представители на спортни клубове и танцови обединения. „ Областна администрация безусловно поддържа и ще взе участие интензивно в самодейността, в която са се присъединили съвсем всички районни и локални институции и организации, които имат отношение към казуса “, съобщи регионалният шеф Анатоли Станев и акцентира, че са нужни по-сериозни ограничения за предварителна защита и битка с дрогата в Русе и в региона.

До дни резултатите от необятното изследване ще бъдат оценени от Регионалната здравна ревизия и ще бъдат оповестени. Така може би за първи път ще се добие визия, въпреки и минимална, за мащабите на разпространяване и приложимост на наркотични субстанции, както и до какъв брой жителите на региона са осведомени със сериозността на казуса.

До 15 януари е срокът, в който в границите на самодейността „ Заедно да спасим децата и Русе от дрогата ”  тече конкурс за афиш и рисунка по тематиката. Към днешна дата има  51 участници, като в оставащите дни броят им несъмнено ще нарасне. Резултатите ще бъдат оповестени публично, а победителите- наградени.

Идеята на самодейността е русенци да бъдат сигнализирани за мащабите и сериозността от разпространяването и използването на наркотични субстанции. Особено рискови и застрашаващи здравето и живота са напоследък амфетамин и метамфетамин /т.н. кристали/, които скоростно се оферират и продават на възпитаници на разнообразни места в града и в региона – учебни заведения, учебни дворове, заведения. Според основателите учениците и техните родители би трябвало да знаят, че използването на дрога не е единствено персонален избор, защото след инвалидизиране и откакто влезе в групата на подвластните, без значение от възрастта, подобен субект към този момент е в тежест на първо място на себе си, само че и на фамилията, както и на обществото. Децата би трябвало да бъдат научени и да могат да се опълчват на тъй наречените „ групов напън ” на своите връстници, които към този момент използват опиати.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР