443 деца в Сливенско не са продължили средното си образование.

...
443 деца в Сливенско не са продължили средното си образование.
Коментари Харесай

443 деца в Сливенско не са продължили средното си образование

443 деца в Сливенско не са траяли междинното си обучение. Броят на учениците в VІІ клас през образователната 2016/2017 година е бил 1822, а записаните в VІІІ клас през образователната 2017/2018 година е единствено 1379, заяви на районен конгрес, отдаден на професионалното обучение, началникът на Регионалното ръководство по обучение Бисерка Михалева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен. 30 от общо записаните 120 възпитаници не са се явили в VІІІ клас в Професионалната гимназия по текстил заради брак и ранна бременност, уточни Михалева.
Друг проблем е неналичието на фрагменти за бизнеса, съобщи Веселина Паскалева, старши специалист в професионалното обучение в РУО – Сливен. Нереализиран е останал приемът по специалностите машинен механик, механик на енергийни уреди и съоръжения, уредник на туристическа и агентска активност, електротехник, прибавен програмист и брокер. Според Паскалева, главната цел е учениците до 16 години да се образоват в специалности, задоволяващи потребностите на районната стопанска система.
Увеличаване броя на паралелките в дуално образование и привличане на родители и жители за просветителни посредници са измежду акцентите в развиването на професионалното обучение в Сливенска област. В днешния конгрес участваха представители на професионални гимназии, обществени сътрудници, специалисти по обучение от общински администрации, работодатели и други заинтригувани страни от областите Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР