440 млн. лв. вече не са налични в касите на

...
440 млн. лв. вече не са налични в касите на
Коментари Харесай

440 млн. лв. вече не са в касите на фирмите от Североизточна България след проверките на НАП

440 млн. лева към този момент не са налични в касите на компании от Североизточна България след траялата малко повече от месец контролна акция на Национална агенция за приходите по отношение на компании, които бяха показали във финансовите си доклади обилни суми в брой. До момента компаниите от обсега на Национална агенция за приходите Варна са заявили над 440 млн. лева като прикрито систематизиране на облага, а над 22 млн. лева са импортирани в бюджета под формата на налог върху дивидентите.
На 93 сдружения от обсега на териториалната дирекция бяха предоставени инспекции и проверки, а други получиха предупредителни писма от приходната организация. В резултат на това забележителна част от фирмите коригираха финансовите си резултати за предходната година или заявиха, че са изплатили дивиденти.

До края на 2017 година всяко лице, което непринудено признае позволени счетоводни и данъчни отклонения при касовата си наличност, ще получи опция за промяна на към този момент подадени данни без да му бъде възлагана инспекция или проверка, дават обещание от Национална агенция за приходите. През идната година обаче на сдруженията, които не престават да настояват, че разполагат с огромни суми на каса ще бъдат осъществени инвентаризации на наличните средства и, при нужда, инспекции или проверки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР