44 процента от украинските граждани, започнали работа у нас, са

...
44 процента от украинските граждани, започнали работа у нас, са
Коментари Харесай

Почти половината от украинците, започнали работа у нас, са в хотелиерството и ресторантьорството

44 % от украинските жители, почнали работа у нас, са наети в бранш " Хотелиерство и ресторантьорство ", сочи статистиката на портала " България за Украйна ". До предходната седмица има данни за 5 600 подписани трудови контракти с получили краткотрайна протекция у нас.

В статистиката не влизат наетите на цивилен контракти или на изпитателен период.

Освен в хотели заведения за хранене, по 11% от към този момент работещите украинци са намерили прехранване в преработващата индустрия и в бранша " Производство на електрическа и топлинна сила и на горива ".

В " Административни и спомагателни " действия се трудят други 9 на 100, а 20 на 100 са посочени в статистиката, като заети в други действия.

Допълнителен тласък за обезпечаване на претовареност е стартиралата скица " Солидарност ", финансирана с близо 47 милиона лв. европейски средства.

Тя обезпечава субсидирана работа за три месеца на цялостен или повърхностен работен ден. Бизнесът получава средствата за минимална заплата и осигуровките за интервала, а украинците за същия период - интеграционна добавка от 256 лева месечно, с цел да покриват наем и режийни разноски.

За да се възползват, те би трябвало да се записват в Бюро по труда и на място да подадат заявление.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР