44 процента общо са запълнени 6-те мигрантски центрове у нас,

...
44 процента общо са запълнени 6-те мигрантски центрове у нас,
Коментари Харесай

Председателят на агенцията за бежанците: По-малко от 50% от мигрантските центрове са запълнени

44 % общо са запълнени 6-те мигрантски центрове у нас, като 1557 лица са настанени в тях. Тоест повода да се случват произшествия в тях не е, тъй като живеят доста бежанци там. Това съобщи в ефира на предаването PrimeTime ръководителят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева.  

 
На битова основа е случаят, който поражда сред младежи, в приемателния ни център в " Овча купел ". От началото на годината сходни произшествия са единични. Една от аргументите за тях е неразбираема орис на хората. От 2011 година обстановката в Сирия е сериозна. Това са хора, избягали от война.
Мариана Тошева

Тошева настоя " да не се прекспонира, да се вършат огромни систематизирания за мигрантите и бежанците " у нас, защото единствено се нагнетява излишно напрежение.  

По думите й бежанските центрове се пазят от невъоръжена защита, която е частна. " При случай на случай се търси съответно подпомагане от силите на Министерство на вътрешните работи. Непрекъснато сме в контакт с районните поделения на Министерство на вътрешните работи ", изясни тя. 

 
Повечето от тези хора са били принудени да изоставен страните си, по тази причина се води процедура по интернационална протекция. Центровете са от отворен вид и имат съответния режим - летен и зимен график.  
Мариана Тошева

По думите й в България от Западна Европа са върнати до момента 190 чужденци, а от Австрия 77 души. 

По отношение на украинските бежанци Мариана Тошева заяви, че 54 124 украински жители са с краткотрайна протекция, като те живеят най-вече във Варна, Бургас, Пловдив и София. " Лицата с краткотрайна протекция на територията на Европейски Съюз имат правото да се придвижват от една страна в друга, т.е. подвижността е реалност. Всяка седмица следим нови регистрации - може би на седмица 20-ина жители на Украйна са регистрирани ", уточни тя. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР