44% от учениците в училище не разбират математика, а 53%

...
44% от учениците в училище не разбират математика, а 53%
Коментари Харесай

Повече от половината ученици не разбират това, което четат

44% от учениците в учебно заведение не схващат математика, а 53% не схващат това , което четат. Това сочи Доклад за международното развиване на Световната банка на тематика: " Да се научим да осъществяваме обещаното от образованието ".

Докладът не е отдаден на България . Резултатите от него показа Хайме Сааведра , старши шеф " Образование " в Световна банка. В своето изложение той подчертава върху три проблематични области - образователната стратегия, учителите и ръководството на учебните заведения и системата като цяло. Той бе безапелационен, че учителят би трябвало да умее да работи в клас освен със с редностатистическия възпитаник, само че и с всеки възпитаник, без значение от знанията му, с цел да се реализира качество и в последна сметка ученикът да получи избрани пълномощия .

Така главен проблем, който поражда с разширението на обсега на учениците в просветителната система е появяването на учебни заведения, в които не се учи . Такъв проблем съществува в страните от Латинска Америка, както и в Африка, където процентът на учениците, които не схващат това, което четат доближава до 90%.

 Вълчев успокоява, че няма да има джендър образование
Вълчев успокоява, че няма да има джендър образование

Конвенцията не ни задължава да променяме образователните проекти

Министър Красимир Вълчев разяснява, че отчет за международното развиване няма за цел да съпоставя , а по-скоро да открои общите ръководства и провокациите, пред които са изправени просветителните системи. " Той ни предизвика по редица значими тематики. Това, което можем да кажем, четейки този отчет е, че сме по-убедени, че политиките, които сме дефинирали са верни ", съобщи Вълчев.

По думите му това, в което най-често се затрудняваме, е да намерим верните принадлежности и да концентрираме задоволително запаси не толкоз единствено финансови, само че и институционални, с цел да реализираме тези цели и да формулираме тези политики. " Тези политики изискват многогодишни старания, старания, които надвишават мандата на едно държавно управление или на едно Народно заседание и аз доста се надявам да има политически консенсус ", съобщи Вълчев.

Друго предизвикателство, регистрирано в отчета е образованието на възрастните в учебно заведение, което безусловно би трябвало да се случи поради огромния брой на ранно отпаднали възпитаници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР