44-годишният мексиканец с испански паспорт Пабло Санчес е извършителят на

...
44-годишният мексиканец с испански паспорт Пабло Санчес е извършителят на
Коментари Харесай

Ревност довела до жестокото убийство в Разград, мексиканецът има 3 деца от жертвата си

44-годишният мексиканец с испански паспорт Пабло Санчес е причинителят на жестокото ликвидиране на 40-годишната си брачна половинка Силвия Петрова от Разград, която бе търсена в продължение на дни. Двамата са имали три деца и са живеели в апартамент на родителите на дамата, оповестиха на конференция в регионалния град от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи.
Още по темата
Силвия Йорданова Петрова бе оповестена за търсене на 11 декември, а пред полицията околните й декларирали, че е напуснала дома си облечена със синя грейка.

" Доброволци от Разград се включиха в издирването, като голям размер от информация бе оценена, с цел да се обясни какво се е случило с дамата. В хода на работата се получиха данни за осъществено ликвидиране и беше известен окръжният прокурор Тихомир Тодоров ", изясни шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Диян Минков.

По думите му, към 1 часа тази нощ в региона на Западната промишлена зона в Разград са открити елементи от натрупа на Силвия, заровени на 4 разнообразни места.

Комисар Минков добави, че местоположението на останките е посочено от брачна половинка на Силвия - Пабло Санчес - роден в Мексико и с испанско поданство, както и със статут на краткотрайно пребиваващ в България. Първоначално той е арестуван за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, след което е направил цялостни признания.

" Пабло Санчес е притеглен към наказателна отговорност за съзнателно ликвидиране и му е наложена прокурорска мярка " задържане " за 72 часа. Аз имах опцията да проведа едночасов диалог с него. Той е извънредно ерудиран човек, приключил е стопанска система в Мексико Сити, работи на летището в Тенерифе на висока позиция в диспечерската работа. За негово страдание той загуби битката с разградските криминалисти. Той беше построил едно удачно оправдание - сочеше места, които бяха надалеч от жилището, в което е умъртвил Силвия ", сподели от своя страна окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Той добави, че килърът е бил засечен от камерите в града и въз основа на тези доказателства той се е пречупил по време на разпита и е направил самопризнания.

" В момента оказва цялостно подпомагане на криминалистите. Ще бъде известено посолството на Испания. Трите деца са под грижите на баба им и дядо им, които са на напреднала възраст. По подигравка на ориста разкриването на убийството съответства с рождения ден на най-голямото дете, което е на 15-16 години. Другите две са на 8 и на 5 години ", добави обвинителят.

По думите на Тодоров, Пабло Санчес е регистриран на територията на страни от Западна Европа за принуждение към дами.

" Той владее минимум 4 езика, вегетарианец и антиваксър. Не е споделил повода за убийството. Не е и подготвена съдебно-медицинската експертиза, тъй че не знаел какво директно е предизвикало гибелта на дамата. Вероятната причина за убийството обаче е мъчителна ревнивост ", добави окръжният прокурор на Разград.

От полицията допъълниха, че до момента не е имало сигнали от страна на Силвия или нейни близки за домашно принуждение от страна на брачна половинка й.

Утре Окръжният съд в Разград ще гледа мярката за неотклонение на килъра. Работата по случая тече и все още под управлението и надзора на Окръжна прокуратура-Разград.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР