44-годишният Лъчезар Георгиев от Шумен е бил приведен в ловешкия

...
44-годишният Лъчезар Георгиев от Шумен е бил приведен в ловешкия
Коментари Харесай

След 5 години преследване из Европа вкараха в затвора мъж от Шумен за побой и изнудване

44-годишният Лъчезар Георгиев от Шумен е бил наведен в ловешкия затвор на 12 април тази година, откакто години наред се е укривал от българското правораздаване за осъществяване на влезнала в действие присъда. Това оповестиха денс от Апелативната прокуратура във Варна. 

С обвинителен акт на Районната прокуратура в Шумен Георгиев бил предаден на съд за породена междинна телесна щета на собствен родственик. С присъдата на Шуменския областен съд е приведена и предходна условна присъда на Георгиев за изнудване, по която бил наказан на 1 година отнемане от независимост. Съдът определил той да търпи общо наказване от 3 години отнемане от независимост в затвор.

Докато делото против Георгиев се преглежда от втората правосъдна инстанция – Шуменския областен съд, мъжът напуснал България. На 12 юли 2013 год. Районната прокуратура в Шумен издала европейска заповед за арест, с цел да бъде открито местонахождението на Лъчезар. На 16 септември 2014 год. той бил открит във Англия. Започнало произвеждане по ЕЗА, което траяло няколко години. Властите във Англия поискали уверения от България за изискванията в местата за отнемане от независимост, като кореспонденцията сред правосъдните управляващи на двете страни стигнала до коментар на квадратните метри на затворническите килии. Делото към момента не е завършило.

Междувременно Лъчезар Георгиев пътувал във Франция. Там на 21 февруари тази година е арестуван от френските управляващи, които го предавали на 12 април в България. Влязлата в действие присъда към този момент е приведена в осъществяване. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР