44-годишен мъж от Търговище с инициали Д.Л. е привлечен към

...
44-годишен мъж от Търговище с инициали Д.Л. е привлечен към
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа, убил в Търговище Хайредин Рамизов

44-годишен мъж от Търговище с букви Д.Л. е притеглен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура за осъществено съзнателно ликвидиране на 42-годишния търсен негов съгражданин Хайредин Рамизов, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна. Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение.

Деянието е осъществено на 7 януари 2024 година. Жертва на тежкото закононарушение е другар на обвинения, който бил разгласен за общодържавно търсене от органите на Министерство на вътрешните работи по сигнал на негови близки. Тялото на мъжа е открито на 10 януари в околност край града.

Работата по доказване и документиране на закононарушението продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. В развой на изясняване са обстоятелствата и събитията към тежкото закононарушение, както и претекстовете за това. Назначени са голям брой експертизи.

Днес съдът ще прегледа настояването за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Д.Л.

Информация по случая през днешния ден беше дадена на брифинг в присъединяване на заместник-окръжният прокурор и представител на Окръжна прокуратура – Търговище Васил Ангелов и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в града – старши комисар Светлин Петев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР