44-годишен мъж от Шумен беше признат за виновен за причиняване

...
44-годишен мъж от Шумен беше признат за виновен за причиняване
Коментари Харесай

Осъдиха на 7 години мъж, шофирал със 189 км/ч пиян, без книжка и причинил фатална катастрофа

44-годишен мъж от Шумен беше приет за отговорен за причиняване на гибел на пътя. Според обвиняването той е управлявал автомобил без брошура, след приложимост на алкохол с централизация в кръвта от 0,95 на хиляда, и с превишена скорост на придвижване отвън обитаемо място от 189 км/ч.

Колата му навлиза в лентата за насрещно придвижване като се удря в различен автомобил, причинявайки гибелта на лидера.

Окръжният съд в Търговище одобри, че С.Я. е работил при възможен предумисъл, защото е съзнавал общественоопасните последствия и е допускал настъпването им, като умишлено е нарушил редица правила, гарантиращи сигурността на придвижването. Съдът дефинира той да търпи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 7 години при непоколебим режим.

На място има и втори автомобил на Спешна здравна помощ

Тежкото пътно произшествие зародило към 21:55 часа на 1 март 2023 година, на пътя София-Варна, покрай разклона за село Алваново.

Направените проби за приложимост на алкохол и наркотични субстанции посочили, че С.Я. седнал зад кормилото откакто е консумирал алкохол. Мъжът отказал да му бъде взета кръвна проба за разбор. Освен това било установено, че той няма удостоверение за ръководство на МПС и в никакъв случай не е имал такова.

Главоболието се влошило, а хапчетата, които постоянно употребил, към този момент са спрели да работят

Многократно е бил глобен, че ръководи автомобил без да има право, само че все пак мъжът не е прекратил тази своя процедура. Извършените в хода на следствието експертизи посочили, че подсъдимият се е движел по пътя с превишена скорост от 189 км/час, при оптимално позволена такава от 90 км/час.

Присъдата предстои на въззивна инспекция пред Апелативен съд - Варна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР