44-годишен мъж от Карлово мами пенсионери наред по схемата евтини

...
44-годишен мъж от Карлово мами пенсионери наред по схемата евтини
Коментари Харесай

Очите на 4! Пенсионери горят по схемата евтини дърва за огр...

44-годишен мъж от Карлово мами пенсионери наред по схемата " евтини дърва за огрев ". Още през лятото измамникът тръгнал да обикаля по къщите, като подбирал тези с възрастни хора и самотно живеещи такива. Успявал да ги омайва с думи и да ги убеди да му дават непринудено огромни суми пари. Уверявал ги, че лятото е идеалният миг за закупуване на дърва за огрев, казвал, че цената е ниска и че могат да си разрешат. Хвалил се, че има познати, които ще създадат и отстъпка за поръчка на по-големи количества. За задачата обаче трябвало авансово да се заплати.

Предвид материалното си положение, пенсионерите се замисляли дали да създадат тази инвестиция. Към момента полицията е събрала данни, че карловецът съумял да заблуди общо 9 възрастни, че ще им продаде дървен материал на " доста добра цена ". Те му декларирали по няколко кубика, броили му парите, след което той им давал телефон за връзка и обещавал, че напълно скоро ще се свърже с тях и ще достави дървата. Това обаче по този начин и не се случило. Един по един пострадалите разговаряли между тях и открили, че са попаднали в капан. Уведомили полицията. Униформените разпитали жертвите, след което почнали следствие. Така стигнали до 44-годишния, който е престъпно проявен. Тепърва ще се открива дали и какъв брой други пенсионери е съумял да измами и да им вземе парите.

Измамата се разгръща и в интернет. Схемата – в обществените мрежи подправени консуматори разгласяват известия за даване на услугата на доста ниски цени. Хората се свързват с измамника, поръчват и остават с пръст в устата. Условието тук още веднъж е предплащане, което е и главния механизъм, по който се работи. Жертви стават най-вече хора межди 30 и 50 години.

От полицията поучават хората да не се доверяват и да бъдат по-предпазливи във връзка с разгласи. Да не дават капаро за закупена от тях стока и услуга, а единствено при положение, че имат среща с индивида, подписан контракт и квитанция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР