44-годишен мъж от гр. Търговище е задържан в РУ-Търговище за

...
44-годишен мъж от гр. Търговище е задържан в РУ-Търговище за
Коментари Харесай

Арестуваха 44-годишен в Търговище за незаконно притежание на артефакти

44-годишен мъж от гр. Търговище е арестуван в РУ-Търговище за владеене на разнообразни по тип артефакти, които не са разпознати и регистрирани по надлежния ред, както и за нелегално владеене на оръжие и муниции. Това оповестиха от ОДМВР - Търговище

В хода на извършена на 6.02.2020 година на територията на гр. Търговище профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с културно-исторически полезности, след извършени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия/претърсване и изземване в изискванията на неотложност/ в дома на същия е открито, че той съхранява 143 антични монети, 5 пръстена и 5 разнообразни детайли от приложения и декорации, представляващи археологически обекти, които не са регистрирани по съответния ред.

При извършените дейности по следствието е открито още, че същият държи вкъщи си и самоделен револвер, 53 броя боеприпаса– 22-ри диаметър, и запалка за ръчна граната.

44-годишният мъж е арестуван в РУ-Търговище на съображение член 72, алинея 1, т. 1 от Закона за Министерство на вътрешните работи. Горепосочените предмети са конфискувани по надлежния ред По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на РУ-Търговище по член 278, алинея 6 и по член 339, алинея 1 от Наказателния кодекс по разказа на РУ-Търговище. Действията по следствието се реализират под управлението на Окръжна прокуратура-Търговище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР