44-годишен мъж е убит с 97 изстрела на бензиностанция в

...
44-годишен мъж е убит с 97 изстрела на бензиностанция в
Коментари Харесай

С 97 изстрела на бензиностанция: Убит е един от най-значимите мафиоти в Гърция

44-годишен мъж е погубен с 97 изстрела на бензиностанция в атинския квартал „ Неос Космос “, оповестяват гръцките медии. Убийството е станало в 2 часа след среднощ в неделя. Според телевизия Скай полицията преглежда случая като част от „ вътрешната война в гръцката мафия “, написа Българска телеграфна агенция

На видеозапис се вижда по какъв начин 44-годишният мъж влиза в паркирания си джип, зад който идва друга кола, откъдето слизат двама души, с цел да извършат убийството. След голям брой изстрели единият отваря шофьорската врата, с цел да се увери, че жертвата в автомобила е мъртва.

„ Той не желае пари. Иска парцели на безценица. Това е задачата на неговото занимание “, безапелационна е бизнес дамата Теменуга Стойчева

Впоследствие убийците запалили джипа.

Полицията търси поръчителя на убийството. Смята се, че за поръчката е платена голяма сума, защото жертвата е определяна като една от най-значимите фигури на гръцката мафия и като главен неин екзекутор, преди да се издигне в йерархията. Той е бил прочут с прякора „ Замбон “, в превод „ Шунка “.

В колата му са открити два мобилни телефона, револвер с диаметър 9 милиметра, както и зареден автомат „ Калашников “ с два пълнителя в багажника.

Бизнес дамата твърди, че с машинация и насила са ѝ лишили ресторант за близо 1 млн. евро

Полицейските управляващи подозират, че зад убийството се крие мафиот, прочут като „ Карафлас “ или „ Плешивия “. Самият Замбон е обвинен за миналогодишното убийство на двама мъже с прякорите „ Рамбо “ и „ Ньоньос “.

Това не е първият опит за ликвидиране на 44-годишния мъж. На 29 октомври 2018 година Замбон още веднъж е жертва на нахлуване, при което е съществено ранен в ръката и крайници, само че съумява да се измъкне, откакто автоматът „ Калашников “ на причинителите е засякъл и е съумял да изстреля единствено 3-4 патрона.

Месец по-рано е убита 33-годишна жена с прякора „ Бела Мафиа “, с която Замбон в миналото е имал дългогодишна връзка. Убийството ѝ е осъществено в гаража на дома ѝ в Кифися.

През 2015 година мафиотът взе участие в незаконна група за изнудване, за която са упрекнати и трима полицейски чиновници.

Името на жертвата от този уикенд е споменавано обществено и през 2012 година Тогава му е поръчано убийството на арбитър, виновен за правосъден развой, обвързван с отвличането на гръцкия корабен магнат Периклис Панагопулос, държан от 12 до 20 януари 2009 година и освободен, откакто похитителите са получили претенции от тях откуп – 30 милиона евро. Те и до днесне са открити и до през днешния ден.

Убитият тази неделя 44-годишен мъж е поел поръчката, само че не е имал време да я извърши, защото през ноември 2012 година е хванат за нелегално владеене на огнестрелни оръжия и е арестуван за рекет по упоменатото дело, заведено няколко месеца по-рано.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР