44-годишен криминално проявен мъж от Каварна, представящ се за полицай,

...
44-годишен криминално проявен мъж от Каварна, представящ се за полицай,
Коментари Харесай

Мним полицай мамил и ограбвал възрастни хора в Бургас


44-годишен престъпно проявен мъж от Каварна, представящ се за служител на реда, е арестуван в ареста в Бургас поради това, че мамил и ограбвал възрастни хора.

Задържаният е признал за два случая. В единия той откраднал 450 лв. от трудноподвижен пенсионер в Бургас. Кражбата била осъществена на 30 март в морския град. Обвиняемият авансово следил постройката, в която живеел потърпевшият. Видял името на 75-годишния мъж на табелка на входната врата. Представил се за полицейски чиновник, който реализира оглед за осъществена кражба, изискал от възрастния човек да му покаже къде държи парите си, след което го заблудил и ги откраднал.

В хода на следствието станало ясно, че той е създател и на друга крупна кражба. Задържаният признал, че на 4 февруари, още веднъж представяйки се за полицейски чиновник, откраднал 11 900 лв. от вкъщи на 79-годишен бургазлия. Той пресрещнал пенсионера пред входа на блок 61 в жк " Славейков " и по отиграна лъжлива скица се качил с него в жилището му. След като си тръгнал, възрастният мъж открил, че парите липсват.

44-годишният престъпно проявен мъж направил цялостни признания и за двете обири. Извършени са голям брой процесуално-следствени дейности - разпити, претърсвания и изземвания, различаване и други, оповестяват от полицията в Бургас.

Установено е, че мъжът е неведнъж осъждан за обири, грабежи, измами и превеждане в обращение на подправени пари. Спрямо него се водят и други следствия за обири на пари от възрастни хора, осъществени по подобен механизъм.

Работата по случая продължава, а по искане на Бургаската Районна прокуратура му е наложена мярка " задържане под стража ". Определението на Районния съд предстои на обжалване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР