44 арестувани и двама ранени полицаи - това е равносметката

...
44 арестувани и двама ранени полицаи - това е равносметката
Коментари Харесай

След вечното дерби: 44 души бяха арестувани, а двама полицаи бяха ранени

44 задържани и двама ранени служители на реда - това е равносметката след първия за тази година мач сред тимовете на Левски и ЦСКА. Полицаите са предотвратили опит за нерегламентирано шествие на част от почитателите на Левски. Това са първите по-сериозни конфликти сред агитки на двата тима след случая от април предходната година, при който служител на реда беше тежко ранен.

София
 © БГНЕС
Полицейското наличие към Националния стдион беше засилено през целия ден. На метри от него малко преди мача се сбили почитатели на Левски.
старши комисар Антон Златанов - зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи: Това са групи от по 300-400 индивида. Ужким са от един и съши тим, които се бият между тях. Ние имахме информация, че може да възникне и бяхме готови - реагираме навреме. Имаше доста хвърлени предмети и движимости. Ние разделихме двете групи. Павел Колев - изпълнителен шеф на ПФК " Левски ": Това е част от световния проблем на Левски и левскарската общественост. Има потребност от обединяване. Имаме потребност да създадем един клуб с европейско лице. В момента за жалост сме надалеч от това нещо още.  Левски победи ЦСКА-София с 1:0 в среща от 23-ия кръг на Първа професионална футболна лига Левски победи ЦСКА-София с 1:0 в среща от 23-ия кръг на Първа професионална футболна лига © БГНЕС
Равносметката след сбиването - 7 души в ареста и двама ранени служители на реда.
ст. комисар Георги Хаджиев - шеф на Столична дирекция на вътрешните работи: Единият от тях по-тежко със сцепена горна джука и разтърсване на мозъка. Заведен е в „ Пирогов “ и ще остане на лекуване. Другият е напръскан със спрей и е заведен в ИСУЛ.
От УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ оповестиха,че служителят на реда е прегледан и освободен за домашно лекуване.

 ​Двама служители на реда са ранени при скандал пред стадион ​Двама служители на реда са ранени при скандал пред стадион "Васил Левски "
Двама чиновници на реда са потърпевши при преодоляване на скандал, зародил пред стадион „ Васил Левски “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Около 11:30 на бул. „ Ситняково “ зародил спор сред почитатели на Левски и ЦСКА от 2 автомобила.
старши комисар Антон Златанов - зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи: Влизат в спречкване и си разменят по няколко удари. Лицата са открити и заведени надлежно в пето и Първо районно.
На пропускателните пунктове към стадиона са арестувани 13 души. Сред тях хора с опиати, неразрешени предмети и без персонални документи.
старши комисар Антон Златанов - зам.-директор на Столична дирекция на вътрешните работи: Аз смятам, че сме се справили доста добре с организацията на мача и сме обезпечили един добър публичен ред.
През април предходната година служител на реда пострада тежко по време на дерби Левски ЦСКА.

От тогава двата тима са играли три мача, при които нямаше съществени произшествия.

 4 години затвор за футболния почитател, който хвърли бомбичка на мач и рани служители на реда 4 години затвор за футболния почитател, който хвърли бомбичка на мач и рани служители на реда
Софийски градски съд осъди на 4 години затвор фена на Футболен клуб "Левски " Йордан Исаев, който през април предходната година, по време на мач сред Лев...
 Първото за годината постоянно дерби ЦСКА - Левски мина без съществени произшествия Първото за годината постоянно дерби ЦСКА - Левски мина без съществени произшествия
В София първото за годината постоянно дерби сред ЦСКА и Левски мина без съществени произшествия. Дъждът, валял през целия ден над столицата, охлади пристрастеностите на п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР