435 лева би струвал газът към днешна дата по формулата

...
435 лева би струвал газът към днешна дата по формулата
Коментари Харесай

Експерт: Цената на газа до края на зимата ще върви нагоре

435 лв. би коствал газът към днешна дата по формулата на доставка. Не е правилно, че за октомври нямаме газ. Цената занапред до края на зимата ще върви нагоре. Това разяснява за " Твоят ден " енергийният специалист Васко Начев.
Според него диалозите с " Газпром " няма да имат резултат по-ниска цена. " Митрофанова се пробва да извади " Газпром " от неподходящата обстановка. Капацитетът на Ревитуса е напълнен на 50%, другите са единствено резервирани, а не заети. Трябва да чакаме благоволението на " Газпром " да ни транспортира газ откакто сме платили, при другите страни не е по този начин ", акцентира Начев. 
От своя страна икономистът Евгений Кънев счита, че новите договаряния за съветски газ значат отнемане от към този момент обезпечени доставки на полутечен газ. " Със сигурност цената, която сме имали преди, няма да е същата, тъй като към този момент има и медиатори за превалутиране в рубли. С тях може да се стигне и до цена от 450 лв. ", изясни той. И добави, че цената на газа се помпа за да се усети повече недостиг, а повода е Русия. 
" Компонентата 80% подсигурява 210 евро цена. 30 евро е от нефтената част. Това прави към 420 лв.. В момента " Булгаргаз " продава на 300 лв.. Ако ще търгуваме с " Газпром ", би трябвало да се вдигне цената, с цел да не търпи загуби " Булгаргаз ", разкри Кънев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР