43-та вечер на протести в София срещу правителството и главния

...
43-та вечер на протести в София срещу правителството и главния
Коментари Харесай

Протестът нагости МВР с омлет по милиционерски

43-та вечер на митинги в София против държавното управление и основния прокурор протече умерено, съобщи Българското национално радио.

Исканията на хората остават същите: оставка на държавното управление, на основния прокурор, машинно и отдалечено гласоподаване, предварителни избори и привикване на Велико народно събрание за промени в конституцията.

Продължават да са блокирани трите съществени кръстовища в столицата.

Протестиращите посрещнаха с ръкопляскания информацията, че арестуваният за нападението над колата на бул. " Ситняково “ в понеделник е освободен под гаранция.

Адвокат Хаджигенов уточни пред протестиращите:

" Тази вечер ще имаме нова цел. Ще обърнем внимание на министърът на " вътрешните заболявания ", че работата му не е да бие хората зад колоните, а да опазва жителите и тяхното имущество, а не политиците и корупцията ".

" Чистенето на Министерство на вътрешните работи би трябвало да стартира от някъде - в този момент извън, а от 2-ри септември и от вътрешната страна ", уточни адв. Хаджигенов.

След думите на Хаджигенов шествието на протестиращите отиде " на посетители " на Министерството на вътрешните работи, като към постройката на Министерство на вътрешните работи полетяха яйца, домати и тоалетна хартия.

Обстрелването на постройката мина под наслова " омлет по милиционерски ". Докато обстрелваха постройката на Министерство на вътрешните работи, участниците в митинга скандираха " Мафия " и " Оставка ".

След това те потеглиха по бул. " Васил Левски ", минаха по блокирано кръстовище на Ректората на СУ и дойдоха към 22.00 часа на Орлов мост, където митингът завърши с рок и метъл концерт.

По-рано денем уредниците на митинг тъй наречените “отровно трио “ разгласиха във Facebook доклад на събраните досега пари в сметка с титуляр адв. Николай Хаджигенов, посредством която финансово да се подкрепи митинга.

Малко над 65 хиляди лв. са събрани до момента, като от тях са изхарчени тъкмо 17 570 лв..

С тези над 17 хиляди лв. се твърди, че са били закупени палатки, тенти, спални чували, стикери, плакати, флагове, храна, вода, столове и маси.

Освен това част от парите са отишли за озвучаване, кабели, мегафони, превоз и популяризация в интернет.

От отровното трио настояват, че върху сумата ще бъде заплатен законно дължимия налог.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР