43% от българите държат на борбата с корупцията, по 20%

...
43% от българите държат на борбата с корупцията, по 20%
Коментари Харесай

Тренд: 77% искат мерки за поносими цени на газ, ток и горива, 75% очакват мерки срещу обедняването

" 43% от българите държат на битката с корупцията, по 20% на опазването на здравето и енергийната самостоятелност от Русия, 21% имат вяра на десни политици, 14% - на леви, за 48% това разделяне няма значение ", сочи изследване на проучвателен център " Тренд " по поръчка на " 24 часа ".

Очертават се две свръхтеми.

77% от интервюираните желаят от новото Народно заседание и идващото постоянно държавно управление ограничения, които да обезпечат търпими цени на газ, ток и горива. 75% чакат ограничения против обедняването.

Явно огромните тематики на вота са по какъв начин да се обезпечат търпими цени през идващата зима и по какъв начин да се опазят фамилните бюджети от повишаващите се разноски.

Борбата с корупцията - тематика, която доминираше предходните три парламентарни вота през 2021 година, е значима за 43% от интервюираните - те считат, че е доста значимо идващото ръководство да се бори с корупцията и да реформира правосъдната система.

Подобряването на опазването на здравето е тематика номер 1 за 21% от интервюираните. Почти толкоз - 20%, са тези, които упорстват приоритет да е обезпечаването на енергийна самостоятелност на България от Русия.

Шесто място в листата на гласоподавателите с най-неотложни задания за идващото ръководство е да преодоляват разделянето в обществото - 16%.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР