43-годишният Станислав Илиев е починал, а линейка идва ден по-късно.

...
43-годишният Станислав Илиев е починал, а линейка идва ден по-късно.
Коментари Харесай

Нов трагичен разказ: Мъж със симптоми на коронавирус умира, а линейката закъснява с 12 часа

43-годишният Станислав Илиев е умрял, а кола за спешна помощ идва ден по-късно. Това е версията на майка му Евгения Илиева, която е имала позитивен PCR тест за ковид. Илиев не е бил диагностициран с COVID-19.
Станислав Илиев е умрял на 3 април, а майка му звъни 5 пъти на телефон 112 на 2 април. Причината е, че синът ѝ е вдигнал висока температура. Обадих се в 17:40 часа, по-късно на всеки час ревизирах и ми отговаряха, че щом сме записани, ще пристигна помощ. Пет минути преди среднощ Илиева получава позвъняване, че „ Спешна помощ ” няма да пристигна и съвет сутринта да потърсят помощ.
Имаше хрипове, имаше температура – спадна, подвигна се още веднъж на 39 градуса, по тази причина потърсих помощ, изясни Евгения Илиева пред Нова телевизия. На сутринта синът ѝ бил в доста тежко положение – затруднено дишане, „ с пяна на устата ”, подбелени очи. Над 12 часа се пробвах да се свържа със „ Спешна помощ ”, добави Илиева.
„ Да, идва кола за спешна помощ незабавно – пристигна мисля в границите на 30-40 минути ”, уточни Илиева какъв отговор е получила сутринта на 3 април. Когато лекарката се качи, синът ми към този момент нямаше пулс, беше си отпътувал, твърди Илиева.
Евгения Илиева споделя и, че синът ѝ имал солиден кръвоизлив в корема през 2018 година – не е станало ясно за какво, бил е нормализиран и от този момент нещата вървели обикновено.
Майката на Станислав описа и, че неведнъж говорила с персоналния доктор на сина си, питала го дали антибиотикът, който Станислав вземал, е верният. Освен това, Илиева питала медика за тест за ковид за сина ѝ, само че персоналният доктор отказал да му назначи.
„ Не знам по какъв начин лекуват от разстояние – споделят, че тази болест е рискова, при леки признаци да обръщаме внимание, а медицината липсва ”, установи Илиева. Тя е подала сигнал до здравното министерство, още чака съответен отговор.
„ Не мога да го върна, само че молба към медиците – да не се отнасят безгрижно ”, акцентира Илиева.
Позицията на „ Спешна помощ ”
Говорителят на „ Спешна помощ ” Катя Сунгарска разяснява, че изцяло удостоверява „ огромна част от това, което сподели госпожата ”. Единствено няма запис към среднощ на някой, който да отхвърля кола за спешна помощ на госпожа Илиева, по думите на Сунгарска. Илиева обаче удостовери, че е имало позвъняване от " Спешна помощ ", че кола за спешна помощ няма да пристигна.
По думите на представителя, тогава е било едно от най-сложните наряди - 508 повиквания. Слава Богу, последните дни сякаш повикванията понижават, добави Сунгарска. Тя изясни, че госпожа Илиева приказва най-вече със 112 и единствено един път с диспечер на „ Спешна помощ ”.
Последва спор дали 39 градуса температура, кашлица и изнемощялост значи незабавно положение - това са признаци на всеки един вирус, освен на COVID-19, изясни Сунгарска.
„ Този адрес е забавян, забавян, забавян, тъй като валят незабавни повиквания ”, добави представителят на „ Спешна помощ ”, като още веднъж акцентира какъв брой значим е триажът.
Сунгарска подсети и апелите на лекарите, че би трябвало да се пазят ограничения, с цел да не се стига до толкоз мощни талази на ковид, че медиците да не смогват да оказват помощ.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР