43-годишният мъж е спипан на Дунав мост на 27 ноември

...
43-годишният мъж е спипан на Дунав мост на 27 ноември
Коментари Харесай

Съдът в Русе остави в ареста украинец, издирван за контрабанда и данъчни престъпления

43-годишният мъж е хванат на " Дунав мост " на 27 ноември

Дежурен състав на Окръжен съд - Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с 43-годишния С. В., разследван в Германия за контрабанда и данъчни закононарушения.

Видно от материалите по делото, срещу желаното лице е формирано наказателно произвеждане за закононарушение, включващо 18 еднородни действия, представляващи контрабанда, осъществени с професионален метод и от незаконна формация и 18 действия, изразяващи се в отклоняване от данъчното облагане на издаващата страна. Законодателството на ФР Германия планува наказване отнемане от независимост от 1 до 10 години. Според Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Районен съд гр. Хоф, в разнообразни интервали през 2016 година и 2017 година на територията на Полша и Германия С. В. дружно с други 5 лица взел решение в съучастничество в проведена форма и при използване на правилото на разграничените функционалности да внася и продава в страни членки на Европейския съюз цигари от Украйна, без да заплаща митническите сборове на Съюза, както и дължимия Данък добавена стойност при импорт и акциза върху тютюневите произведения, оповестиха от съда.

На 27.11.2022 година в 23:30 часа лицето е било открито на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе - Дунав мост при граничен надзор за влизане в страната.

Окръжен съд – Русе счете, че настояването за задържане на украинския жител е основателно. Лицето се търси от органите на молещата страна за осъществяване на наказателно гонене по горепосочените обвинявания в тежки умишлени закононарушения. Той е без непрекъснато местоживеене на територията на Р България, липсват и каквито и да било други фактори от естество да го задържат тук. Същевременно несъмнено, според данните в преписката, доказани и от самия него, по отношение на работата си редовно и постоянно пътува в разнообразни страни, което допуска трайно открити контакти и финансови и организационни благоприятни условия за такива пътувания. Всичко това, наред с вменените му от искащата страна тежко наказуеми действия, обуславя действителната заплаха той да се отклони от подхванатото против него наказателно дирене, което актуалният съд е задължен, в сходство с настоящото в страната и общностно право да избегне. Като цяло данните по делото от една страна и нормативната уредба и практиката в производствата по ЕЗА не разкриват опция с друга с изключение на с желаната от прокурора мярка за неотклонение да се обезпечи присъединяване на лицето в производството по осъществяване на европейската заповед за арест.

Определението може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР