43-годишен затворник е починал вчера в затвора в Пловдив, съобщи

...
43-годишен затворник е починал вчера в затвора в Пловдив, съобщи
Коментари Харесай

Смъртоносен коктейл от бонзай и хероин уби затворник

43-годишен пандизчия е умрял през вчерашния ден в пандиза в Пловдив, заяви TrafficNews.bg. Мъжът е открит мъртъв в килията си през днешния ден към 16 часа. Предполага се, че е взел огромна доза бонзай, подправен с хероин. Починалият е Радостин Георгиев. Мъжът излежава присъда за обири и грабежи.

През последната година бонзаят е измежду най-употребяваните опиати в пандиза в Пловдив. При систематичните обиски и инспекции в корпуса надзирателите непрестанно откриват дрога, само че все пак търговията и използването не стопират.

Затворници настояват, че дизайнерската дрога "бонзай " трайно е изместила вездесъщия хероин. Голяма част от пандизчиите я избират, защото първо е доста по-евтина от хероина и второ тестванията за опиати не я засичат.

Една доза бонзай се разменя за кутия цигари, до момента в който при хероина пропорцията е 1 към 10.

"Бонзаят влиза в пандиза по най-различни пътища - с колетите, които пандизчиите получават по време на рандеву, носят им го, до момента в който са на външни обекти и работят или се "зареждат ", до момента в който са в отпуска. Много от пандизчиите използват и вървят като ударени с влажен парцал ", описват хора от вътрешната страна.

В пандиза редовно се вършат проби за опиати, които обаче хващат марихуана, хероин и амфетамин.

По случая в Първо районно е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР